Corlăţean face duminică o vizită în Israel, care include o deplasare la Ramallah-Palestina

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, va face, duminică, o vizită în Israel, unde va discuta cu omologul său, Avigdor Lieberman, despre relaţiile bilaterale şi situaţiile din Orientul Mijlociu şi Europa de est, oficialul român urmând să se deplaseze şi la Ramallah-Palestina.

195 afișări
Imaginea articolului Corlăţean face duminică o vizită în Israel, care include o deplasare la Ramallah-Palestina

Titus Corlăţean (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

MAE informează, printr-un comunicat, că ministrul de Externe, Titus Corlăţean, face dumincă, o vizită în Statul Israel. "Şeful diplomaţiei române va avea o întâlnire cu omologul său israelian, Avigdor Lieberman, prilej cu care vor fi discutate subiecte legate de stadiul relaţiilor politico-diplomatice româno-israeliene, precum şi de cooperarea sectorială în multiple domenii, precum: cooperare economică şi investiţii, cooperare în domenii strategice, cercetare şi dezvoltare, ştiinţă şi tehnologie, agricultură, medicină şi sănătate, turism, cultură şi educaţie etc. O atenţie particulară va fi acordată problematicii combaterii anti-semitismului şi promovării educaţiei pe această linie. Agenda discuţiilor va cuprinde un schimb de opinii cu privire la problemele internaţionale de interes major, cu accent pe evoluţiile din Europa de est, respectiv, Orientul Mijlociu, precum şi aspecte ale cooperării în cadrul organismelor internaţionale. Programul vizitei va cuprinde şi semnarea unor documente de cooperare bilaterală. De asemenea, în cadrul deplasării în Statul Israel, ministrul Titus Corlăţean va avea o întrevedere cu preşedintele Partidului Muncii, Isaac Herzog", precizează MAE.

În contextul vizitei în Statul Israel, ministrul Corlăţean va face, duminică, o deplasare la Ramallah-Palestina, potrivit ministerului. "Cu această ocazie, şeful diplomaţiei române va avea convorbiri cu omologul său, Riad al-Malki, prilej cu care vor fi abordate teme referitoare la dialogul şi cooperarea bilaterale româno-palestiniene, precum şi la evoluţiile regionale, cu precădere aspecte privind Procesul de pace din Orientul Mijlociu", se mai arată în comunicatl MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici