Costel Iancu a fost membru PNL Dolj până în martie 2008

Fostul director al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) Costel Iancu, promovat în acest post din postura de membru al PDL, a fost membru al PNL până în aprilie 2008, demisionând la scurt timp după ce a fost ales vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a liberalilor doljeni.

153 afișări
Imaginea articolului Costel Iancu a fost membru PNL Dolj până în martie 2008

Costel Iancu a fost membru PNL Dolj până în martie 2008

Vicepreşedintele PNL Dolj Ion Groza a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că Iancu şi-a depus adeziunea la organizaţia judeţeană a liberalilor în 2006.

"Acum trei ani s-a înscris în PNL şi am avut şi eu un punct de vedere în aducerea lui la liberali. L-am cunoscut pe timpul când eram subprefect şi organizam întâlnirile cu irigatorii şi producătorii agricoli. Iancu era şeful unei asociaţii”, a declarat Ion Groza.

Vicepreşedintele PNL Dolj susţine că Iancu a plecat din PNL după o discuţie cu Mihai Voicu, la acea dată ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

"Am înţeles că el a fost deranjat de atitudinea lui Mihai Voicu. Avea unele proiecte pentru agricultorii doljeni. A solicitat sprijinul lui Mihai Voicu. S-a dus pe la el la Bucureşti şi am înţeles că nu a reuşit să stea de vorbă cu el, deşi îl chemase la Bucureşti. M-a sunat şi mi-a spus că nu mai stă în partid pentru că el nu stă la uşa nimănui. A plecat la PDL la scurt timp după ce am plecat eu. Numai că eu m-am întors, Iancu nu”, a mai spus Groza.

Într-un comunicat de presă transmis luni, preşedintele PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea, arată că Iancu a fost membru al PNL Dolj în perioada august 2006 - martie 2008 şi că a lăsat de înţeles că era interesat de a fi promovat în viaţa publică, în calitate de membru al PNL.

"Luând act de intenţia domnului Iancu de a accede la o funcţie publică, conducerea PNL Dolj i-a atras atenţia că în Partidul Naţional Liberal criteriile de promovare au în vedere competenţa, corectitudinea, ţinuta morală impecabilă şi mai puţin situaţia financiară. Faţă de acest punct de vedere, exprimat cu fermitate de către membrii filialei PNL Dolj, Costel Iancu a considerat oportun să părăsească PNL şi să opteze pentru PDL, unde se pare că situaţia sa financiară a cântărit mai mult. Plecarea sa din PNL, în martie 2008, este legată şi de faptul că se apropiau alegerile locale, iar suspiciunile legate de dosarul său penal constituiau un semnal care indica faptul că nu va obţine un loc eligibil pe listele PNL”, se arată în comunicatul de presă al PNL Dolj.

Costel Iancu a părăsit PNL la începutul lunii aprilie 2008, din postura de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, funcţie pe care o obţinuse în ianuarie 2008. Iancu îşi motiva demisia prin faptul că obiectivele sale şi problemele agricultorilor doljeni nu-şi găsesc rezolvarea în PNL.

Citeşte şi:

Directorul ANIF, Costel Iancu, a demisionat

Berceanu: Parchetul să spună cum un dosar de trei ani este tot în stadiul de cercetări

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici