Creţu: E dureros când europenii vorbesc România de bine, iar unii politicieni români o atacă

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a declarat, sâmbătă, că nimic nu este mai "dureros" şi mai "umilitor" decât momentele în care europenii vorbesc România de bine, iar unii politicieni români îşi atacă pe nedrept propria ţară, referindu-se la PDL.

775 afișări
Imaginea articolului Creţu: E dureros când europenii vorbesc România de bine, iar unii politicieni români o atacă

Europarlamentarul PSD Corina Creţu (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

Corina Creţu a precizat, la un eveniment organizat de PES activists România, că alegerile europarlamentare sunt importante pentru PSD nu numai pentru posibilitatea de a-şi mări numărul de europarlamentari, ci şi pentru "şansa unică de a participa activ la construcţia unui nou model economic european, bazat de stimulare, pe creştere economică şi politici sociale".

"Deja state europene dau ca exemplu România pentru faptul că a renunţat la austeritate şi a demonstrat că se poate guverna şi se poate obţine creştere economică şi fără tăieri de pensii şi fără austeritate (...) Popularii europeni trebuie sancţionaţi pentru că au adus atâta sărăcie, şomaj şi au fost afectate cele mai vulnerabile categorii ale populaţiei, inclusiv românii", a precizat Corina Creţu.

Ea a mai spus că europarlamentarii social-democraţi vor continua în PE să-i apere şi să-i proteje pe români, care, în ultima perioadă, au fost "ţinte ale unui discurs extremist, naţionalist şi al denigrării în unele ţări membre".

"Nu vom accepta niciodată să ne fie atinsă demnitatea, să fim ţapi ispăşitori pentru erorile şi eşecurile unora sau altora dintre cei care guvernează în ţările în care românii – bucurându-se de statutul lor de cetăţeni europeni - aleg să trăiesc şi să muncească. Demagogia, populismul, xenofobia, atitudinile rasiste sunt o ruşine pentru Europa secolului 21 şi trebuie să spunem răspicat acest lucru. Europa este continentul pe care s-a născut ideea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, a egalităţii între oameni şi în faţa legii. O Europă puternică este o Europă în acord cu valorile sale fondatoare, o Europă inclusivă care îşi tratează egal cetăţenii, în care se guvernează cu faţa la cetăţeni şi cu grijă faţă de nevoile lor. Nu vrem să vedem acum o Cortină a sărăciei care ar separa din nou Estul şi Vestul continentului, luând locul Cortinei de Fier", a subliniat Corina Creţu.

Europarlamentarul PSD a susţinut că democrat-liberalii denigrează România, în timp ce unii europeni o laudă.

"Nimic nu poate fi mai dureros şi mai umilitor decât momentele în care europenii ne vorbesc ţara de bine, ne laudă, iar unii politicieni români îşi atacă pe nedrept propria ţară. Ştiţi foarte bine lupta noastră pe care am dat-o cu PDL, pentru că ei nu ştiu decât să denigreze această ţară", a mai spus Creţu, membrilor PES activists România, veniţi din mai multe judeţe ale ţării la Palatul Parlamentului.

La eveniment au mai luat parte secretarul general adjunct al Partidului Socialiştilor Europeni, Marije Laffeber (Olanda), europarlamentarii Viorica Dăncilă şi Claudiu Ciprian Tănăsescu. În schimb, a lipsit preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, aflat într-o vizită oficială.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici