Cristian Adomniţei, despre autostradă: Ponta să explice ieşenilor de ce Moldova a fost din nou izolată

Liderul PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, susţine că premierul Victor Ponta va trebui să explice, sâmbătă, la Iaşi, când vine la manifestările prilejuite de Ziua Unirii, de ce Moldova este condamnată la sărăcie şi izolare, după ce Guvernul a decis să nu facă o autostradă între Moldova şi Transilvania.

379 afișări
Imaginea articolului Cristian Adomniţei, despre autostradă: Ponta să explice ieşenilor de ce Moldova a fost din nou izolată

Cristian Adomniţei (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Adomniţei, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a declarat, miercuri, că anularea vizitei la Iaşi a ministrului Transporturilor, Ioan Rus, programată iniţial pentru joi, este o dovadă de laşitate şi o confirmare a abandonării de către Guvernul PSD a proiectului autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Ieşenii merită mai mult respect şi o explicaţie plauzibilă a motivului pentru care autostrada Moldova-Transilvania nu se regăseşte printre priorităţile Guvernului. Lipsa de răspundere este tipică pentru PSD într-un moment important pentru Iaşi şi ieşeni - sărbătorirea Unirii Principatelor Române. Îmi doresc ca domnul Victor Ponta să explice ieşenilor de ce Moldova a fost din nou izolată şi condamnată la sărăcie pentru următoarele decenii. Poate explica prim-ministrul de ce se răzbună pe această regiune, pentru că rezultatele PSD de pe 16 noiembrie nu au fost cele scontate?”, a declarat preşedintele PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, într-un comunicat de presă.

Adomniţei a mai spus că în discursul pe care îl va rosti, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Iaşi, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii, va vorbi şi despre dezinteresul Guvernului faţă de Moldova.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, anunţa săptămâna trecută că ministrul Transporturilor, Ioan Rus, va veni joi, 22 ianuarie, la Iaşi, pentru a prezenta strategia pe infrastructură pentru regiunea Moldovei.

Miercuri, Nichita a declarat, într-o conferinţă de presă, că ministrul Rus nu mai vine la Iaşi din cauza unor probleme de sănătate.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, afirma, tot săptămâna trecută, că lucrările la autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ vor începe în acest an sau în 2016, în timp ce tronsoanele Târgu Neamţ-Ditrău şi Ditrău-Târgu Mureş vor fi iniţial drumuri expres, după care vor fi transformate în autostrăzi.

Potrivit lui Nichita, autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ va fi proiectată în acest an, când va făcută şi licitaţia pentru lucrări.

”Vor fi şi bani alocaţi pentru începerea lucrărilor în 2015 sau în 2016. Se vor proiecta în aceeaşi perioadă, tot ca autostradă, porţiunile Târgu Neamţ-Ditrău şi Ditrău-Târgu Mureş. După ce se vor proiecta se vor căuta şi sursele de finanţare pentru a se face drum expres în primă fază, iar apoi, în faza a doua autostradă”, afirma primarul Iaşiului.

Nichita preciza că pe tronsoanele care traversează munţii între Moldova şi Transilvania lucrările se vor face în regim de autostradă, chiar dacă titulatura va fi de drum expres.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care a prezentat, în 13 ianuarie, într-o conferinţă de presă, priorităţile de infrastructură rutieră pentru perioada 2015-2016, spunea că autostrada din Iaşi va fi realizată de la Ungheni la Târgu Neamţ, iar de acolo se va continua spre Târgu Mureş cu un drum expres.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici