Croitoru ar putea depune vineri sau luni la Parlament lista Guvernului

Premierul desemnat Lucian Croitoru ar putea transmite Parlamentului vineri sau luni dimineaţă lista Executivului pentru care cere votul de învestitură, Cabinet format din maximum 14 ministere conduse de tehnocraţi.

11 afișări
Imaginea articolului Croitoru ar putea depune vineri sau luni la Parlament lista Guvernului

Croitoru ar putea depune vineri sau luni la Parlament lista Guvernului

Surse din conducerea PDL au declarat pentru MEDIAFAX că Lucian Croitoru va avea un Executiv restrâns, cu maximum 14 ministere, aceste discuţii având loc în colegiul Director al PDL desfăşurat miercuri dimineaţă la Palatul Parlamentului.

Potrivit surselor citate, mai multe portofolii care se regăsesc acum în Guvern vor dispărea sau vor fi transformate în departamente printre acestea aflându-se Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul pentru IMM-uri, Ministerul Dezvoltării - care ar putea intra la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Sursele citate ai mai precizat că este posibil ca Lucian Croitoru să opteze pentru miniştri tehnocraţi, ceea ce înseamnă că actualii miniştri democrat-liberali nu se vor mai afla în noua formulă de guvern.

Democrat-liberalii doresc astfel să ofere cât mai puţine motive Parlamentului de a respinge această echipă condusă de Lucian Croitoru, ideea unui guvern tehnocrat fiind acceptată în principiu de toate partidele parlamentare.

Sursele din PDL au mai precizat că este posibil ca Lucian Croitoru să transmită Parlamentului lista noului executiv în cursul zilei de vineri sau luni dimineaţă, ţinând cont că legea fundamentală prevede că termenul până la care premierul desemnat se prezintă în faţa Parlamentului este de 10 zile.

"Este posibil să prezinte şi luni dimineaţă lista Executivului, în lege nu există sancţiuni din acest punct de vedere", a precizat un democrat-liberal.

În cursul zilei de joi sau vineri, liderii democrat-liberali urmează să mai aibă o ultimă discuţie cu premierul desemnat, Lucian Croitoru, în vederea definitivării schemei guvernamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici