Cum explică Traian Băsescu rezultatele alegerilor: Măsurile fără logică au fost taxate

  • Traian Băsescu: Până în ultima clipă, până la anunţarea rezultatului final, noi sperăm
  • Băsescu: Demisia lui Orban este prematură
  • Fostul preşedinte crede că autorităţile la putere „au gestionat foarte prost pandemia”
4307 afișări
Imaginea articolului Cum explică Traian Băsescu rezultatele alegerilor: Măsurile fără logică au fost taxate

Cum explică Traian Băsescu rezultatele alegerilor: Măsurile fără logică au fost taxate

 

 

Măsurile „incorecte şi uneori fără logică” au fost taxate de populaţie, la fel şi modul în care a fost tratată problema pelerinajelor, spune Traian Băsescu despre rezultatele alegerilor. În ce priveşte demisia lui Ludovic Orban, fostul preşedinte al României crede că e „prematură”.

Întrebat, luni seară, la Digi24, despre rezultatul obţinut de PMP, Băsescu a afirmat: „Cert este că până în ultima clipă, până la anunţarea rezultatului final, noi sperăm, avem obligaţia şi dreptul să sperăm”.

Despre eventuala şansa ca, în cazul în care ar intra PMP în Parlament, să participe la coaliţia de centru dreapta, fostul preşedinte a declarat că „există o probabilitate”, dar există şi riscul ca USR PLUS să ceară excluderea PMP dintr-o evetuală coaliţie.

În ce priveşte demisia lui Ludovic Orban, Traian Băsescu este de părere că „lasă cale liberă oricărei negocieri”: „Probabil că în interiorul dorinţei de a se realiza o majoritate de dreapta, preşedintele Iohannis şi PNL au luat decizia de a crea acest câmp de negociere prin abandonul prematur, zic eu, al premierului Ludovic Orban”.

În opinia lui Băsescu, demisia lui Orban este prematură pentru că până la un nou guvern mai sunt săptămâni bune în care criza sanitară trebuie gestionată, ceea ce nu este uşor pentru un guvern interimar.

Întrebat, totodată, de ce au mers atât de puţini oameni la vot, Băsescu a răspuns: „Pandemia şi teama de contaminare. De asemenea, nu cred că a existat o polarizare care să incite la participare. Polarizarea a fost mult mai slabă decât la locale, cele două mari partide nu au reuşit să mai polarizeze interesul atât de puternic precum la locale”.

În ce priveşte faptul că PSD este prima opţiune a electoratului, Traian Băsescu a afirmat că autorităţile la putere „au gestionat foarte prost pandemia” şi au fost „opaci” în explicaţii. De asemenea, au luat măsuri insuficient de severe unde trebuiau luate: „Spre exemplu, de ce ţii transportul public în funcţiune de la 5:00 dimineaţa până la 23:00 noaptea? De ce ţii trei trenuri de lung parcurs pe fiecare direcţie în loc să ţii unul singur? De ce nu trimiţi funcţionarii să lucreze de acasă? Ei au deschis războiul cu pieţele exact când micul producător îşi vindea recolta”.

Potrivit lui Băsescu, toată lumea şi-a dat seama că există „o coafare a dezastrului din sănătate prin sondarea minimală a stării de sănătate”.

„Măsurile astea, incorecte şi uneori fără logică au fost taxate. De asemenea, nu am dubii că modul cum a fost tratată problema bisericii, problema pelerinajelor, a avut impact, pentru că sunt mulţi români în situaţii dificile şi mă refer la starea de sănătate. În momente de astea grele omul fuge la biserică, iar biserica a demonstrat şi la Sfânta Parascheva şi la Sfântul Dimitrie şi la Peştera Sfântului Andrei că este un excelent organizator, nu a putut nimeni să le reproşeze nimic”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici