CV Tudor şi-a depus candidatura la Preşedinţie

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, şi-a depus, marţi, candidatura pentru alegerile prezidenţiale, el prezentând la Biroul Electoral Central liste cu circa 350.000 de semnături ale susţinătorilor săi.

28 afișări
Imaginea articolului CV Tudor şi-a depus candidatura la Preşedinţie

CV Tudor şi-a depus candidatura la Preşedinţie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

La depunerea candidaturii, liderul PRM a fost însoţit, printre alţii, de Dan Claudiu Tănăsescu, Marius Marinescu, Codrin Ştefănescu şi Mitzura Arghezi şi a fost întâmpinat la sediul BEC de circa treizeci de susţinători, cu muzică patriotică difuzată prin portavoce.

După îndeplinirea formalităţilor necesare înregistrării candidaturii, el a menţionat că sloganul său electoral în campania pentru alegerile prezidenţiale va fi "Salvaţi România. SOS Poporul Român".

În timp ce aştepta să îi fie aduse dosarele cu documentele necesare depunerii candidaturii şi "ochelarii de vedere", Vadim Tudor a remarcat că locţiitorul preşedintelui BEC, judecătorul Maura Olaru, seamănă, în privinţa coafurii şi a jaboului, cu Herta Muller, scriitoare care a primit premiul Nobel pentru literatură. Vadim Tudor a mai spus că Herta Muller "nu prea are talent literar".

De asemenea, preşedintele PRM a întrebat-o pe preşedintele BEC, judecătorul Ana Hermina Iancu, de ce este supărată. "Sunteţi foarte serioasă sau supărată", a întrebat-o el pe pe judecătoare care a preferat să îi precizeze că membrii BEC se vor pronunţa în termen de 48 de ore asupra îndeplinirii condiţiilor de fond şi de formă a candidaturii sale.

Vadim Tudor a spus că va aborda în forţă campania electorală, el întrebându-se retoric de ce nu ar câştiga alegerile prezidenţiale deoarece este singurul care nu a fost, până în prezent, la putere.

"Sunt binele cel mare al acestei ţări", a mai arătat liderul PRM. El a adăugat că partidele parlamentare ar trebui să îl suspende pe preşedintele Traian Băsescu pentru că altfel "partida" va fi pierdută.

După ce a cerut să îi fie adus un pahar cu apă, arătând că nici broaştele nu cântă fără apă, Vadim Tudor a spus că nu va bea totuşi pentru că este naţionalist iar din apă a băut înainte Kelemen Hunor. "Eu sunt un adevărat naţionalist, sunt rezistent. Asta e apă care a rămas de la Kelemen Hunor. Refuz să beau", a exclamat preşedintele PRM.

Anteriror, preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, şi-a depus, la BEC, candidatura pentru alegerile prezidenţiale, el pronunţându-se, cu această ocazie, pentru modificarea Constituţiei în sensul eliminării prevederii potrivit căreia România este stat naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici