CV Tudor spune că a câştigat procesul în cazul retragerii ordinului "Steaua României"

Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat, vineri, că el a câştigat procesul împotriva preşedintelui Traian Băsescu, care vroia să-i retragă liderului PRM decoraţia "Steaua României".

80 afișări
Imaginea articolului CV  Tudor spune că a câştigat procesul în cazul retragerii ordinului "Steaua României"

CV Tudor spune că a câştigat procesul în cazul retragerii ordinului "Steaua României"

"Ieri (joi-n.r.), la Curtea de Apel Bucureşti, am câştigat procesul împotriva lui Traian Băsescu, care încerca să-mi retragă decoraţia Steaua României", a precizat, într-o conferinţă de presă, C.V. Tudor, menţionând că şeful statului poate face recurs.

Vadim Tudor a mai spus că decoraţia a primit-o în decembrie 2004 de la preşedintele României în acea perioadă, Ion Iliescu.

După ce Vadim Tudor l-a huiduit pe preşedintele Traian Băsescu la o şedinţa Parlamentului de condamnare a comunismului, un grup de intelectuali a cerut retragerea decoraţiei acordate liderului PRM.

Vadim Tudor susţinea că avocaţii săi au studiat tot setul de documente pornind de la "denunţul calomnios" făcut de Gabriel Liiceanu, Andrei Oişteanu, Radu Filipescu, Mircea Dinescu, Doinea Cornea şi Stelian Tănase, până la faptul că i se impută comportamentul de la şedinţa Parlamentului din 18 decembrie 2006, în care Traian Băsescu a condamnat regimul comunist.

După deschiderea procesului, în 29 iunie 2007, Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea decretului prin care Preşedinţia a decis retragerea Ordinului Naţional "Steaua României în grad de Cavaler" liderului PRM. Suspendarea a fost menţinută şi de instanţa supremă, până la soluţionarea cererii de anulare a decretului.

În cadrul procesului de anulare al decretului prezidenţial, avocaţii lui Corneliu Vadim Tudor au susţinut neconstituţionalitatea unor dispoziţii din Legea 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, şi a unor prevederi din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 11/1998 pentru reinstituirea Ordinului naţional "Steaua României".

Excepţiile au fost respinse de Curtea Constituţională în ianuarie 2009, iar procesul a fost reluat la Curtea de Apel Bucureşti, care i-a dat câştig de cauză liderului PRM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici