Dacian Cioloş, mesaj câtre Ciţu: Nu ne întoarcem la guvernare decât cu alt premier şi calendar de reforme

Câştigătorul primului tur al alegerilor interne pentru preşedinţia USR PLUS, Dacian Cioloş, spune că formaţiunea se va întoarce la guvernare doar în condiţiile expuse deja: un alt premier şi calendar ferm de reforme.

547 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş, mesaj câtre Ciţu: Nu ne întoarcem la guvernare decât cu alt premier şi calendar de reforme

Dacian Cioloş, mesaj câtre Ciţu: Nu ne întoarcem la guvernare decât cu alt premier şi calendar de reforme

Dacian Cioloş susţine că nu a discutat cu nimeni din conducerea PNL după congresul de la Romexpo.

„Nu am discutat nimic cu Florin Cîţu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. Nu ne întoarcem la guvernare decât în condiţiile deja expuse: alt premier şi calendar clar de reforme. Consider declaraţiile liberalilor o încercare ridicolă de influenţare a alegerilor din USR PLUS”, a scris duminică seara pe Facebook Dacian Cioloş.

El este câştigătorul primului tur al alegerilor interne pentru preşedinţia USR PLUS, cu 46%. Dan Barna a obţinut 43,9 la sută din sufragii, iar Irinel Darău - 10,1%.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut duminică referire la refacerea coaliţiei de guvernare cu USR PLUS.

„Noi avem nevoie de unitate în PNL să putem zilele următoare să vorbim cu USR să verdem ce au de gând, să vină înapoi să facem coaliţia de dreapta. Eu sper să se termine la noi problemele şi supărările. După care mâine vine preşedinta Comisiei Europene”, a mai spus acesta.

Întrebat despre o posibilă guvernare minoritară sprijinită de PSD, Flutur a declarat că aceasta ar fi o greşeală.

„Este un fel de guvernare pe sârmă şi cu nişte costuri uriaşe care te face să nu ai curaj să iei nişte măsuri care sunt aşteptate de populaţie. Deci noi trebuie să îi chemăm pe cei din USR PLUS şi să facem o analiză să vedem ce nu a funcţionat. Acum nu mai avem premier şi preşedinte două persoane, este una singură. Autoritatea premierului când este preşedinte de partid va fi alta”, a mai afirmat Gheorghe Flutur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici