Daciana Sârbu, în Bucovina cu femei ambasador: Vreau să ne oprim în a ne fi teamă să ne promovăm ţara

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, care a organizat o vizită în Bucovina a mai multor diplomaţi acreditaţi la Bucureşti, femei ambasador şi soţii ale unor ambasadori, a declarat, sâmbătă, la Horodnic de Sus (Suceava), că ar vrea ca românilor să nu le mai fie teamă să îşi promoveze ţara.

823 afișări
Imaginea articolului Daciana Sârbu, în Bucovina cu femei ambasador: Vreau să ne oprim în a ne fi teamă să ne promovăm ţara

Daciana Sârbu (Imagine: Alexandru Mihaescu/mediafax Foto)

Daciana Sârbu a spus, într-o conferinţă de presă, că vizita organizată în Bucovina cu femeile ambasador acreditate la Bucureşti şi cu soţii ale unor diplomaţi, pentru a prezenta realităţile din ţară, este un succes.

"Este o primă acţiune de acest gen, dar nu ultima. Nu de vom opri aici, vom merge şi în alte zone ale ţării, dar cu siguranţă vom reveni în Bucovina", a spus europarlamentarul PSD.

Ea a susţinut că doreşte promovarea Bucovinei ca "Bio land" mai ales că aici sunt chiar toate resursele necesare, tradiţii păstrate, mâncare cu adevărat tradiţională şi bio.

"Cred că e o mare şansă a noastră. Aş vrea să ne oprim în a ne fi teamă să ne promovăm ţara pentru că avem lucruri extraordinare, oameni minunaţi", a mai spus Daciana Sârbu.

Ea a mai declarat că românii trebuie să fie mândri să poarte simbolurile tradiţionale româneşti, pentru că afară sunt la mare căutare, dar că, din prea multă modestie, românii nu le arătă aşa cum ar trebui: "Aş vrea să le arătăm mai ales noi, pentru că avem aceste ocazii să ieşim public şi să le promovăm, şi să-i aducem pe cei care ar putea să ducă mesajul mai departe, în alte ţări, să vadă cu adevărat ce este România şi să vorbim sincer, deschis şi cu mândrie despre ţara noastră peste tot unde mergem. Evident, în Parlamentul European, să nu-i mai lăsam pe cei care ne denigrează să-şi facă acţiunile şi să vorbească fără să-i sancţionăm".

La rândul său, europarlamentarul Corina Creţu, a spus că această iniţiativă de promovare a ţării este o invitaţie către toţi oamenii politici din România, ca dincolo de bătăliile interne, atunci când e vorba de imaginea în lume să ştie să vorbească ţara de bine.

"Această vizită pe care o facem în Bucovina arată clar că Bucovina este un tărâm unic, cu tradiţiile, cu liniştea, cu mănăstirile binecunoscute, cu aceste locuri de vis. Cred că este şi pentru noi o experienţă, dar mai ales pentru cei care sunt reprezentanţi ai diplomaţiei străine în România, cred că este o experienţă unică. (...) Este de datoria tuturor oamenilor politici, de la autorităţile locale, preşedinţi de consilii judeţene, primari, dar şi a politicienilor şi a parlamentarilor europeni să prezinte ţara loc pentru că ne luptăm cu o mulţime de prejudecăţi şi de clişee în legătură cu România. Realitatea este cu totul alta şi este datoria noastră să prezentăm. Avem şi slăbiciuni şi părţi negative, dar iată că avem şi lucruri frumoase pe care niciodată, sau mai deloc, nu reuşim să le scoatem în evidenţă", a afirmat Corina Creţu.

Ambasadorul Sloveniei în România, Jadranka Sturm Kocjan, aflată în vizita din Bucovina, a spus că a admirat atât produsele de artizanat, ceramica, dar că şi mâncarea este foarte bună.

"Slovenia este un mare susţinător al României şi în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen. Cred că împreună vom putea obţine mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea unor asemenea regiuni", a spus ambasadorul Sloveniei.

Diplomaţii acreditaţi la Bucureşti care participă la această acţiune de promovare a turismului în Bucovina au vizitat Muzeul "Ion Irimescu" din Fălticeni, au degustat murături de la Milişăuţi, au vizitat atelierul de ceramică neagră din Marginea, au participat, la Horodnic de Sus, la un târg de produse artizanale, unde au admirat costume populare sau diverse sculpturi în lemn, au putut vedea cum se încodeiază ouă, cum se ţes covoare şi cum se obţine firul de lână.

Ei au fost întâmpinaţi la Horodnic de Sus de 30 de membri ai ansamblului folcloric "Bilcuţa" din comuna Bilca, format din elevi şi profesori, şi au dansat pe melodia "Românaşii".

Grupul de diplomaţi va vizita, sâmbătă şi duminică, şi mai multe mănăstiri din zonă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici