Dăncilă: Crizele lui Iohannis nu trebuie să mai fie şi crizele României!

Viorica Dăncilă a afirmat că nu ar trebui să fie crizele României crizele preşedintelui Klaus Iohannis, care decis să arunce ţara într-un şir nesfârşit de blocaje şi impasuri. Liderul PSD a precizat că şeful statului a decis să fie plecat din ţară când noul Guvern va fi votat în Parlament.

95 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Crizele lui Iohannis nu trebuie să mai fie şi crizele României!

Dăncilă: Crizele lui Iohannis nu trebuie să mai fie şi crizele României!

„Despre crizele lui Iohannis. Am aflat cu surprindere că, în mijlocul uriaşului blocaj instituţional pe care l-a creat, preşedintele Iohannis se gândeşte să mai plece într-o vizită externă, în loc să rămână în ţară pentru a-şi instala Guvernul. Este uluitoare nepăsarea preşedintelui în funcţie cu privire la români şi la guvernarea ţării. Să ne amintim motivele pentru care România se află în această situaţie de haos total nejustificat. Să ne uităm cu atenţie cum, de luni întregi, preşedintele Iohannis calcă în picioare Constituţia şi blochează funcţionarea Guvernului, într-un război împotriva PSD pe care obsesiv şi-l imaginează”, a scris Viorica Dăncilă, miercuri, pe Facebook.

Premierul interimar vorbeşte şi despre crizele provocate de Klaus Iohannis, care constant a încălcat Constituţia şi a blocat Guvern. Ea aminteşte şi de numirea comisarului european, în care partidele dreapta şi şeful statului au creat în afară o imagine a unei Românii dezbinate,

„Deşi crizele lui Iohannis nu ar trebui să fie şi crizele României, acest preşedinte a decis să sacrifice românii şi să arunce ţara într-o serie nesfârşită de blocaje şi impasuri:

1. Iohannis a blocat constant funcţionarea Guvernului prin refuzul nejustificat de a numi miniştri, a încălcat Constituţia României şi a refuzat punerea în aplicare a deciziei CCR. În mod abuziv, Klaus Iohannis a negat drepturile angajaţilor din ministerele rămase fără conducere şi a întârziat sau blocat procese vitale, precum luarea de măsuri urgente la nivelul MAI sau susţinerea examenului de rezidenţiat de către absolvenţii Facultăţii de Medicină.

2. În ceea ce priveşte numirea comisarului european din partea României, Iohannis şi partidele de dreapta au arătat întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul ţării şi interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Rezultatul acestui lobby negativ agresiv este că nici astăzi România nu are comisar european în noua formulă a Comisiei. Dacă nu a fost omul lui Iohannis cel propus, s-a opus fără raţiune oricărei alte propuneri.

3. A orchestrat o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului PSD, însă nicio secundă nu a avut vreun plan pentru un nou Executiv. Guvernul lui Iohannis nu există. Nu au echipă guvernamentală, nu au program şi se pare că nici o majoritate pentru vot. Klaus Iohannis şi partidele care au semnat moţiunea de cenzură răspund pentru fiecare zi de risipire a banului public şi blocaj instituţional”, a explicat Dăncilă.

Liderul social-democraţilor a conchis că „acest preşedinte care s-a întors împotriva românilor din cauza ambiţiei oarbe pentru un nou mandat va plăti pentru tot răul făcut ţării sale. Crizele lui Iohannis nu trebuie să mai fie şi crizele României!”.

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la Cotroceni, că premierul desemnat este Ludovic Orban. Liderul PNL are 10 zile la dispoziţie să prezinte echipa guvernamentală care va primi votul de învestitură în Parlament, potrivit Constituţiei.

Taguri:
dăncilă,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici