Dăncilă, despre Iohannis: Pune între paranteze munca tinerilor gata să păşească în cariera de medic

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, sâmbătă, de Ziua Internaţională a Profesorului, că interesele politice ale unui om venit din rândul cadrelor didactice, cu referire la Klaus Iohannis, pun între paranteze munca tinerilor care se pregătesc să ajungă medici.

179 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre Iohannis: Pune între paranteze munca tinerilor gata să păşească în cariera de medic

Dăncilă, despre Iohannis: Pune între paranteze munca tinerilor gata să păşească în cariera de medic

„Guvernul şi-a respectat promisiunile făcute până acum profesorilor şi vom continua pe acest drum, pentru că ne dorim pentru România un sistem de educaţie performant, cu profesori motivaţi şi investiţiile necesare unei infrastructuri moderne în învăţământ. Vă asigur că munca profesorilor se bucură de toată aprecierea mea şi a guvernului. Firesc ar fi ca domeniul educaţiei să se bucure de aceeaşi apreciere din partea tuturor. Este trist, însă, când vedem că interese politice sau electorale, culmea, ale unui om venit chiar din rândul profesorilor, pun între paranteze munca altor cadre didactice şi a unei generaţii de tineri gata să păşească în cariera frumoasă de medic”, a afirmat Viorica Dăncilă, îmtr-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Premierul a adăugat că Guvernul va găsi soluţiile necesare pentru ca învăţământul să rămână la standarde înalte în România.

„Cu ocazia Zilei Internaţionale a Profesorului, îi sărbătorim pe cei care şi-au asumat nobila misiune de a modela destine şi de a fi promotori ai cunoaşterii. Dezvoltarea unei ţări se raportează şi la nivelul de educaţie al populaţiei, unde rolul profesorilor este esenţial. (...) Vă mulţumesc, dragi profesori, pentru munca, profesionalismul şi dăruirea de care daţi dovadă formând generaţii după generaţii şi pentru că daţi valoare resursei umane a României! Guvernul este pregătit să găsească soluţiile necesare pentru ca învăţământul românesc să rămână la standardele înalte care i-au adus recunoaştere şi pe plan mondial. La mulţi ani tuturor profesorilor, tuturor celor implicaţi în educarea generaţiilor tinere! Vă urez succes şi împliniri în plan profesional şi personal!”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că examenul de rezidenţiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie, din cauză că nu are cine semna cele şapte ordine de ministru necesare.

Sorina Pintea a declarat, vineri, că motivul amânării constă în faptul că nu are cine să semneze ordinul de examen, în condiţiile în care nu există ministru la Educaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici