Dăncilă explică de ce l-a propus pe Negrescu pentru comisar european: Am primit o scrisoare

Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri, că l-a propus pe Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european, după ce a primit o scrisoare din partea preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, în care spunea să facă urgent o nouă nominalizare. Liderul PSD susţine că în mail era trecut şi Klaus Iohannis.

3177 afișări
Imaginea articolului Dăncilă explică de ce l-a propus pe Negrescu pentru comisar european: Am primit o scrisoare

Dăncilă explică de ce l-a propus pe Negrescu pentru comisar european: Am primit o scrisoare

„De ce am venit cu domnul Negrescu? Am primit o scrisoare în care îmi cerea urgent să fac o nouă nominalizare. Era un mail în care era trecut şi preşedintele Klaus Iohannis. Eu l-am propus pe Victor Negrescu. Nu l-am sunat pe Iohannis pentru că el a declarat că sunt premier interimar şi că nu mai trebuie să numesc altul. Regula respectată este că propunerea vine de la premier, nu scrie nicăieri că trebuie să ai acceptul preşedintelui. La primele nominalizări i-am spus cele două propuneri pe care le trimit la Bruxelles. A sunat la doamna preşedinte şi i-a spus să nu facă această nominalizare pentru că o să vină un alt premier.”, a declarat Viorica Dăncilă, la TVR 1.

După respingerea Rovanei Plumb şi a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european, însă purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva, a anunţat că există la Comisia Europeană „dubii mari! referitoare la „legitimitatea! noii propuneri de comisar european transmisă de Dăncilă.

După învestirea Guvernului, Ludovic Orban a transmis Comisiei Europene că propunerile României pentru postul de comisar european pe Transporturi sunt europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean.

Adina Vălean a primit, în final, votul pozitiv la audierile din Parlamentul European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici