Dăncilă, întrebată dacă demisionează dacă nu sunt realizate autostrăzile promise: De ce să mi-o dau?

Viorica Dăncilă a răspuns cu o întrebare, fiind chestionată vineri dacă îşi va da demisia în cazul în care Guvernul nu va realiza 180 km de autostradă, obiectiv anunţat de ministrul interimar al Transporturilor Rovana Plumb. Premierul a spus „dacă ministrul şi-l asumă, de ce să îmi dau eu demisia?”.

1708 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, întrebată dacă demisionează dacă nu sunt realizate autostrăzile promise: De ce să mi-o dau?

Dăncilă, întrebată dacă demisionează dacă nu sunt realizate autostrăzile promise: De ce să mi-o dau?

„Dacă ministrul şi-l asumă, de ce să îmi dau eu demisia? În primul rând trebuie să avem cauze obiective care au condus la nerealizări.

În al doilea rând, bineînţeles că trebuie să analizăm toate cauzele. Haideţi să nu facem referire doar la autostrada (Lugoj-Deva - n.r.). (...) Să vorbim şi de celelalte. Au fost cauze obiective.

Ştiţi bine că nu s-au dat avize de mediu pentru că erau peşteri cu lilieci. Eu trebuie să fac o discuţie pe fiecare autostradă, să discut cu miniştri”, a răspuns Dăncilă, întrebată dacă îşi da demisia dacă nu vor fi realizaţi cei 180 de km de autostradă, cum a ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb.

Chestionată de ce nu a discutat cu miniştri pentru fiecare autostradă, aşa cum a declarat anterior, premieru Dăncilă a replicat: „Vai de mine”.

Referitor la construirea spitalelor regionale, Viorica Dăncilă a precizat că sumele necesare au fost alocate.

„Nu s-a terminat încă, nu suntem încă în 2020. Avem alocate sume, avem finanţări alocate acolo unde avem întârzieri. În acelaşi timp avem o schimbare de management şi în plus am făcut referirea şi la fonduri europene, faptul că dacă ne aducem aminteîn 2016 nu erau nici măcar acreditate autorităţile de management. Noi a trebuit să recuperăm tot ce s-a pierdut în 2016 şi iată că am ajuns la media europeană. În momentul în care am făcut acele promisiuni am crezut în capacitatea noastră de a rezolva cât mai multe lucruri şi cred şi acum în această capacitate. În plus am găsit şi alte alternative. Dincolo de fondurile europene care reprezintă o prioritate am mai găsit posibilitatea finanţării infrastructurii din bugetul de stat şi parteneriatul public privat şi sper ca luna viitoare să avem prima autostradă finanţată”, a explicat Dăncilă.

Întrebată de ce nu a fost construită autostrada Lugoj-Deva, care era prevăzută în programul de guvernare pentru 2017, şeful Executivului a replicat: „Dumneavoastră vreţi ca într-un an să putem realiza ceea ce nu au făcut ceilalţi în foarte mulţi ani. Facem toate eforturile şi încercăm ca aceste întârzieri să le recuperăm. Putem face autostrada până nu avem studiul de fezabilitate?”.

Premierul i-a mai transmis jurnalistului că are „un fix” cu întrebările legale de asumarea guvernamentală.

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a anunţat, la dezbaterile din Comisiile de specialitate reunite ale Parlametului asupra proiectului de buget al Ministerului, că în acest an vor putea fi daţi in trafic 180 de kilometri de autostrăzi.

Parlamentul a adoptat, vineri, proiectul de buget pentru 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici