Dăncilă l-a schimbat din funcţie pe agentul guvernamental pentru Curtea de Justiţie a UE

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe Răzvan Horaţiu Radu din funcţia de agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, locul său fiind luat de Costin Radu Canţăr, se arată într-o decizie publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

846 afișări
Imaginea articolului Dăncilă l-a schimbat din funcţie pe agentul guvernamental pentru Curtea de Justiţie a UE

Dăncilă l-a schimbat din funcţie pe agentul guvernamental pentru Curtea de Justiţie a UE

"Decizie privind numirea domnului Costin-Radu Canţăr în funcţia de agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, însărcinat cu reprezentarea României în faţa Curţii de Justiţie, a Tribunalului Uniunii Europene, a celorlalte instituţii ale Uniunii Europene, precum şi a Curţii de Justiţie a Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, cu rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe", este decizia publicată în Monitorul Oficial.

Acesta l-a înlocuit în funcţie pe Răzvan Horaţiu Radu.

Răzvan-Horaţiu Radu este magistrat de carieră şi a fost numit la 1 august 2007 subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În 2011, a fost numit agent guvernamental la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi la Tribunalul UE, de la Luxemburg.

Răzvan-Horaţiu Radu a urmat cursurile Institutului Naţional al Magistraturii (2001-2003), după care a fost numit procuror. Din anul 2006, Răzvan-Horaţiu Radu a deţinut, în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, funcţia de şef al Serviciului de Integrare Europeană şi Programe Phare, (ulterior Serviciul de Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale), îndeplinind această funcţie până la numirea sa la Ministerul Afacerilor Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici