Dăncilă, mesaj de Ziua Mondială a Refugiaţilor: Guvernul României a acordat o atenţie deosebită fenomenului migraţiei

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Refugiaţilor, în care îşi exprimă solidaritatea faţă de persoanele strămutate, spunând că Guvernul României a acordat o atenţie deosebită fenomenului migraţiei.

94 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, mesaj de Ziua Mondială a Refugiaţilor: Guvernul României a acordat o atenţie deosebită fenomenului migraţiei

Dăncilă, mesaj de Ziua Mondială a Refugiaţilor: Guvernul României a acordat o atenţie deosebită fenomenului migraţiei

”Guvernul României îşi exprimă solidaritatea faţă de persoanele strămutate din casele, comunităţile şi ţările de origine, din cauza războiului, violenţei, persecuţiei sau a altor cauze independente de voinţa lor.”, se arată în mesajul premierului.

Viorica Dăncilă arată că una dintre priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE a fost consolidarea unei ”Europe a siguranţei”.

”Consolidarea unei „Europe a siguranţei” pentru toţi locuitorii ei este una dintre priorităţile Preşedinţiei României la Consiliului Uniunii Europene şi am acţionat în acest sens. Ţara noastră a facilitat obţinerea unui acord politic cu Parlamentul European pe problematica privind revizuirea cadrului juridic pentru funcţionarea reţelei europene a ofiţerilor de legătură în materie de migraţie. Este un rezultat care contribuie la combaterea contrabandei cu migranţi şi la îmbunătăţirea coordonării statelor membre UE cu state terţe.”, se mai arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, Guvernul a acordat o atenţie deosebită fenomenului migraţiei şi şi-a asumat măsuri concrete pentru proteşarea şi integritatea tuturor cetăţenilor.

”Totodată, atât la nivel central, cât şi la nivel local, Guvernul României a acordat o atenţie deosebită fenomenului migraţiei. Şi-a asumat măsuri concrete şi a creat mecanisme eficiente menite să protejeze şi să faciliteze integrarea tuturor cetăţenilor, indiferent de provenienţă. Persoanele refugiate au nevoie de înţelegere, protecţie şi integrare, de dovada empatiei şi solidarităţii noastre. Astăzi, trebuie să ne fie mai prezent ca oricând gândul că a fi refugiat nu este o alegere, însă a-l ajuta pe omul de lângă noi este o alegere pe care o putem face fiecare.”, se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici