Dăncilă: Pentru a reduce personalul administrativ nu avem nevoie de un act normativ

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că pentru reducerea personalului din ministere nu e nevoie de un act normativ, fiind deja în desfăşurare o evaluare a personalului din ministere.

455 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Pentru a reduce personalul administrativ nu avem nevoie de un act normativ

Dăncilă: Pentru a reduce personalul administrativ nu avem nevoie de un act normativ

"Legat de acele propuneri făcute de ministrul Finanţelor, eu cred că pentru a reduce personalul nu avem nevoie neapărt de un act normativ. Deja am început evaluarea pe fiecare minister în parte şi cred că după ce vom face analiza tuturor ministerelor legat de detaşări, legat de personal, legat de descentralizare, vom lua măsurile care se impun, fără a avea nevoie de un act normativ în acest sens", a declarat şeful Executivului, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Ministerul Finaţelor a prezentat un proiect de ordonanţă ce prevede reducerea numărului de posturi din aparatul de stat, majorarea accizei la ţigarete şi introduce taxa pe zahăr, alături de alte măsuri fiscale şi bugetare.

Actul propune includerea în baza de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii (CAS, CASS şi CAM), a biletelor de valoare sub forma tichetelor cadou acordate potrivit legii, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, pentru alte situaţii decât decât cele cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cele oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie.

Actul normativ propune diminuarea numărului de posturi aferente cabinetului secretarului de stat, subsecretarilor de stat şi asimilaţilor acestora din cadrul ministerelor şi aparatului de lucru al Guvernului, precum şi cele aferente cabinetului conducătorului de organ de specialitate al administraţiei publice centrale cu rang de secretar de stat. Conform proiectului, ordonatorii de credite pot ocupa prin concurs sau examen posturi conform principiului: ”unu la trei” din totalul posturilor ce se vor vacanta, respectiv la trei posturi ocupate devenite vacante, un post ocupat.

Se propune ca autorităţile şi instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, să nu poată achiziţiona din fonduri publice servicii de telefonie mobilă pentru personalul angajat, cu excepţia demnitarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici