Dăncilă: Un eşec ar fi că nu am reuşit să aduc consens în societatea românească

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că cel mai mare eşec în timpul celor şase luni de mandat ar fi că nu a reuşit să aducă consens în societate şi în colaborarea instituţională. Aceasta a adăugat că nu toate instituţiile au avut aceeaşi abordare pentru un proiect comun pentru ţară.

122 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Un eşec ar fi că nu am reuşit să aduc consens în societatea românească

Dăncilă: Un eşec ar fi că nu am reuşit să aduc consens în societatea românească

Întrebată, luni seară, într-o emisiune difuzată de Antena 3 dacă a existat vreun eşec în cele şase luni de guvernare, premierul Viorica Dăncilă a răspuns: "Este faptul că nu am reuşit să aduc consens în societatea românească, că nu am reuşit ca pe proiecte importante pentru România să avem toţi aceeaşi abordare, colaborare instituţională, că nu am reuşit toţi să ne dăm seama că orice proiect de ţară presupune să lucrăm în aceeaşi direcţie".

Prim-ministrul a făcut şi o evaluare personală a celor şase luni de mandat, precizând că este bucuroasă că a reuşit să aplice multe măsuri din programul de guvernare.

"Au fost luni grele. Am avut o foaie de parcurs şi mă bucur că după şase luni m-am încadrat în această foaie de parcurs şi că am reuşit să punem în practică măsurile din programul de guvernare. În funcţie de această aplicare a măsurilor suntem evaluaţi în coaliţia de guvernare, dar şi în ochii cetăţenilor", a spus Dăncilă.

Premierul a vorbit şi despre Cabinetul pe care îl conduce, precizând că are o echipă de miniştrii care conlucrează la implementarea măsurilor în folosul populaţiei.

"Au fost mai multe măsuri care ne-au reuşit, măsuri economice, sociale, lucruri pe care le-am aplicat şi ne-au bucurat pe toţi. Cred că faptul că am reuşit să fac o echipă şi că am reuşit împreună cu ceilalţi miniştrii să realizăm că munca noastră este foarte importante, şi că avem responsabilitate fiecare în domeniul lui, iar măsurile noastre au început să îşi facă efectul. Am debloca programe, am simplificat legislaţie, am adus în prim plan mai multe legi, mă refere la legea achiziţiilor publice, dar şi la legea parteneriatului public privat", a conchis Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, luni, bilanţul Executivului la şase luni de la guvernare, spunând că veniturile la buget în semestrul I al anului 2018 au fost de 132 miliarde lei, mai mari cu 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017, când veniturile au fost de 117,2 miliarde lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici