Daniel Constantin: Băsescu şi Antonescu, două nume ale falimentului politic. Opoziţia e dominată de haos

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, la Consliul Naţional al partidului, că Traian Băsescu şi Crin Antonescu "sunt două nume ale falimentului politic" iar opoziţia este dezbinată şi dominată de haos.

199 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin: Băsescu şi Antonescu, două nume ale falimentului politic. Opoziţia e dominată de haos

Daniel Constantin (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"PC a fost şi rămâne parte a proiectului câştigător pentru România, proiect care va intra într-o nouă etapă de dezvoltare, etapă cu alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte al României. (...) Dacă ne uităm în jur acest proiect viabil nu poate fi decât Ponta preşedinte. Dacă în cele din urmă Victor Ponta va candida şi eu cred că o va face va fi susţinut cu siguranţă de acea parte a României majoritară care crede că scandalul conflictului este reţeta falimentului. Antonescu, Băsescu sunt două nume ale falimentului politic, oamenii ştiu şi văd acest lucru în fiecare zi", le-a spus Daniel Constantin reprezentanţilor PC.

El a arătat că pe scena politică se află, pe de o parte "o opoziţie dezbinată, o opoziţie cu mari căutări, dominată de haos, în care nu există în momentul de faţă nici unitate, nici candidaţi foarte bine stabiliţi", iar pe de altă parte "o coaliţie de guvernare stabilă, consecventă în politicile pe care le-a făcut într-un proiect mai mare începând din 2011, proiectul USL".

Daniel Constantin a spus că PC a câştigat deoarece a rămas consecvent angajamentelor sale, dar "structural" a avut o problemă legată de "percepţia transformată de multe ori în clişeu" că nimeni nu merită să aibă încredere în PC, că "trădarea şi jocul dublu sunt caracteristici ale acestui partid".

Vorbind despre "trădare" Constantin a dat exemplu "unui fost coleg din USL, din PNL care a trădat USL", referindu-se la Crin Antonescu dar nepronunţând numele acestuia.

"Avem exemplu unui fost coleg din USL, din PNL, un coleg care a trădat la momentul acela PC, USL, ulterior a trădat grupul politic din care făcea parte, ALDE, şi astăzi este pe cale să trădeze pe cel care nici nu i-a devenit încă partener PDL. Din fuziune, planul s-a transformat în alianţă şi din prietenia acestuia cu Iohannis a rămas doar amintirea ei", a mai spus Constantin.

El a susţinut că USL a fost "un proiect de încredere", "un proiect anti Băsescu" şi a arătat că "regimul Băsescu a fost şi rămâne încă faza pe neîncredere pe manipulare, pe crearea unor tensiuni artificiale între oameni şi instituţii".

Daniel Constantin a spus reprezentanţilor PC că Victor Ponta "a fost un susţinător constant" al PC, al partidului şi al oamenilor din acest partid. "Probabil nu am fi reuşit să facem atât de multe lucruri în agricultură dacă nu am fi avut susţinerea politică a primului ministru, care a înţeles miza agriculturii pentru relansarea politică. Pentru noi, Victor Ponta a fost un partener corect, la milimetru predictibil şi profund angajat în direcţia respectării acelor lucruri asupra cărora cu toţii ne-am angajat la formarea USL. Am discutat cu premierul şi în spiritul încrederii şi colaborării care guvernează relaţiile între partidele nostre şi-a exprimat dorinţa ca priorităţile noastre să se regăsească în programul său prezidenţial, gândirea noastră pentru România în ceea ce priveşte agricultura, birocratizarea politicile pentru IMM, informatizare administraţiei se vor regăsi în programul candidatului Victor Ponta la Preşedinţia României", a precizat Constantin.

El a mai spus că reprezentanţii PC trebuie să se mobilizeze pentru "îndeplinirea celui mai important obiectiv pe care PC şi ţara îl au în perioada următoare, acela de a câştiga prezidenţialele, ultima redută a unui sistem care era pe cale să se instaleze în România în anii 2010-2011".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici