Daniel Constantin, Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu şi Toma Petcu, miniştrii propuşi de ALDE în Guvernul Grindeanu

Daniel Constantin, Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu şi Toma Petcu sunt cei patru miniştri propuşi de ALDE, primul urmând să ocupe şi funcţia de vicepremier în Executivul condus de Sorin Grindeanu.

553 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin, Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu şi Toma Petcu, miniştrii propuşi de ALDE în Guvernul Grindeanu

Daniel Constantin, Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu şi Toma Petcu, miniştrii propuşi de ALDE în Guvernul Grindeanu

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a prezentat marţi pe cei patru miniştri propuşi pentru Guvernul Grindeanu. Astfel, Daniel Constantin este propus pentru Ministerul Mediului şi vicepremier, Teodor Meleşcanu pentru Ministerul Afacerilor Externe, Toma Petcu pentru Ministerul Mediului, iar Graţiela Gavrilescu pentru Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Despre Meleşcanu, Călin Popescu Tăriceanu a spus că este o personalitate în domeniul politicii externe.

"Politica externă nu este atributul exclusiv al preşedintelui, ci reprezintă un domeniu în care preşedintele are atribuţii, dar şi guvernul, probă că MAE face parte din guvern. Spun un truism, dar trebuie să înţelegem bine acest lucru. Dl. Teodor Meleşcanu este în momentul de faţă (...) personalitatea din domeniul politicii externe cu cea mai mare experienţă şi cu cel mai mare prestigiu, pe care îl are România în prezent. Mă bucur că Teodor Meleşcanu va face parte din echipa Executivului, va conduce MAE şi nu în ultimul rând mă bucură că este colegul nostru în ALDE", a apreciat Tăriceanu.

Despre propunerea pentru Ministerul Energiei, Toma Petcu, copreşedintele ALDE a spus că a performat şi din punct de vedere administrativ, dar şi politic.

"A condus Administraţia Apele Române, este preşedintele Organizaţiei Giurgiu, a obţinut al doilea scor pe ţară la alegerile parlamentare. Şi din punct de vedere politic, dar şi administratriv... iată două argumente care îl recomandă pentru funcţia de ministru al Energiei", a conchis Tăriceanu..

Tăriceanu a spus că lista Guvernului Grindeanu va fi trimisă la preşedintele Klaus Iohannis "ca gest de curtoazie".

"Din câte ştiu, preşedintele - şi nu mă înşel în această privinţă - nu are un rol în definirea structurii guvernului şi a echipei guvernamentale. Acesta poate fi considerat un gest de curtoazie faţă de preşedinte. Echipa guvernamentală şi programul sunt prezentate de prim-ministru în faţa Parlamentului, care dă votul de învestitură. Legitimitatea este dată de Parlament pentru întregul Guvern. Preşedintele nu are niciun fel de pârghie de intervenţie în ceea ce priveşte echipa Guvernului", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, el a mai spus că în ALDE nu va fi constituită o comisie care să supervizeze activitatea Executivului.

"Nu, nu o să facem două comisii. În actualul guvern nu vor funcţiona două echipe, o echipă a PSD şi o echipă a ALDE. Viitorul guvern va fi o singură echipă, Guvernul României, punct. (...) Comisia va fi una în care vom avea şi noi reprezentanţi şi care va trebui să urmărească punerea în aplicare a programului de guvernare şi cred că acest lucru este foarte bun", a mai spus liderul ALDE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici