Degeratu: Am reiterat poziţia Bucureştiului în cazul Kosovo, nu am sugerat o schimbare de atitudine

Consilierul de stat pe probleme de securitate naţională din cadrul Preşedinţiei, Constantin Degeratu, precizează că declaraţia făcută la conferinţa internaţională de la Constanţa nu trebuie înţeleasă ca sugerând schimbarea poziţiei României referitoare la nerecunoaşterea independenţei Kosovo.

2 afișări
Imaginea articolului Degeratu: Am reiterat poziţia Bucureştiului în cazul Kosovo, nu am sugerat o schimbare de atitudine

Degeratu: Am reiterat poziţia Bucureştiului în cazul Kosovo, nu am sugerat o schimbare de atitudine

Degeratu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că afirmaţiile sale de la Constanţa nu vizau decât reiterarea poziţiei exprimate de şeful statului şi de premier, potrivit căreia România nu recunoaşte independenţa provinciei Kosovo.

"Declaraţia mea (de la Constanţa - n.r.) a fost scoasă din context. Eu am reiterat poziţia exprimată de preşedinte şi de primul-ministru, potrivit căreia România nu recunoaşte declararea unilaterală a independenţei provinciei Kosovo", a spus Degeratu, referindu-se la afirmaţiile sale difuzate de presă cu privire la o eventuală schimbare de poziţie a României dacă lucrurile evoluează în Europa şi în funcţie de interesele naţionale.

El a precizat că regretă dacă nu a reuşit să se facă înţeles.

Degeratu a participat, marţi, la Conferinţa internaţională cu tema "Securitatea regională, securitatea energetică şi NATO: probleme şi posibilităţi viitoare", de la Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici