Degeratu: România ar putea să îşi schimbe poziţia faţă de Kosovo

Consilierul de stat pe probleme de Apărare, Constantin Degeratu, a declarat, marţi, la Constanţa, că ţara noastră ar putea să-şi schimbe poziţia faţă de Kosovo, în funcţie de cum vor evolua lucrurile în Europa, dar mai ales în funcţie de interesele naţionale.

1 afișare
Imaginea articolului Degeratu: România ar putea să îşi schimbe poziţia faţă de Kosovo

Sursa: www.presidency.ro

"România şi-a spus punctul de vedere în problema Kosovo, care o problemă complicată de câţiva ani buni de zile, nu de ieri de azi. Dacă lucrurile vor evolua în Europa, atunci şi România va trebui să-şi modifice puctul de vedere, în funcţie de cum vor evolua lucrurile, dar mai ales în funcţie de interesele naţionale", a declarat consilierul de stat Constantin Degeratu, marţi, la Conferinţa internaţională cu tema "Securitatea regională, securitatea energetică şi NATO: probleme şi posibilităţi viitoare", de la Constanţa.

Consilierul de stat pe probleme de Apărare în cadrul Preşedinţiei a mai apreciat că militarii români care fac parte din forţele de ordine deplasate de ONU în Kosovo trebuie să-şi continue mandatul.

Constantin Degeratu a mai afirmat că summit-ul din aprilie de la Bucureşti ar putea fi "un moment oportun pentru găsirea unor soluţii viabile şi pasnice" în problema Kosovo.

Parlamentul de la Priştina a declarat, duminică, independenţa provinciei Kosovo faţă de Serbia, provocând nemulţumirera Belgradului, dar şi a Rusiei.

Parlamentul României a adoptat, luni seară, declaraţia privind nerecunoaşterea independenţei provinciei Kosovo, cu 357 de voturi "pentru" şi 27 "împotrivă". Parlamentul României nu recunoaşte declararea unilaterală a independenţei provinciei Kosovo, considerând că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru recunoaşterea noii entităţi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la rândul său, luni, după discuţiile cu reprezentanţii partidelor politice, că România îşi menţine poziţia şi nu va recunoaşte independenţa provinciei Kosovo din motive precum acordarea de drepturi colective minorităţilor şi nerespectarea integrităţii teritoriale a Serbiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici