Delegaţiile oficiale la summit-ul NATO sosesc la Bucureşti, marţi, începând cu ora 9.00

Primele zece delegaţii care vor veni în România pentru summit-ul NATO sunt aşteptate să aterizeze, marţi, la Otopeni, începând cu ora 9.00, astfel că de la ora 07.00 intră în vigoare restricţiile rutiere şi pietonale, printre care şi culoarul unic pe care vor circula coloanele oficiale.

39 afișări
Imaginea articolului Delegaţiile oficiale la summit-ul NATO sosesc la Bucureşti, marţi, începând cu ora 9.00

Delegaţiile oficiale la summit-ul NATO sosesc la Bucureşti, marţi, începând cu ora 9.00

Potrivit unui comunicat al Comandamentului Naţional pentru Securitatea Summit-ului (CNSS), începând de marţi, de la ora 07.00, vor fi instituite restricţiile rutiere şi pietonale necesare asigurării deplasării în bune condiţii a coloanelor oficiale care încep să sosească la Bucureşti.

"Primele delegaţii care vor veni în România sunt aşteptate să aterizeze la Aeroportul Internaţional Henri Coandă începând cu ora 9.00. Mâine (marţi - n.r.) sosesc la Bucureşti peste zece delegaţii oficiale. Principala restricţie de circulaţie care va fi instituită de mâine (marţi - n.r.), de la ora 7.00, este constituirea culoarului unic destinat exclusiv circulaţiei coloanelor oficiale ale summit-ului NATO", se arată în comunicat.

Autorităţile recomandă evitarea traversării Capitalei de către autovehiculele aflate în tranzit, alegerea unor trasee adiacente culoarului unic şi folosirea cu precădere a mijloacelor de transport public.

În comunicat se menţionează şi că în perioada 1-4 aprilie vor fi suplimentate liniile de transport public şi garniturile de metrou, pentru a se facilita deplasarea cetăţenilor Capitalei.

"Restricţiile vor fi menţinute până la data de 4 aprilie, ora 24.00. Traficul pe DN1 se desfăşoară în condiţii normale, cu o uşoară aglomerare pe sensul de intrare în Capitală. În Bucureşti se circulă în bune condiţii, fără a fi constatate blocaje rutiere. Timp de 4 zile pe culoarul unic şi în zonele unde se desfăşoară activităţi ale summit-ului NATO circulă doar delegaţiile oficiale", se mai arată în comunicat.

În perioada summit-ului NATO, circulaţia va fi închisă pe culoarul unic pe care se vor deplasa invitaţii la summit, de la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" la Palatul Parlamentului, pe traseul DN 1, Aeroportul "Aurel Vlaicu" Băneasa, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Kiseleff, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Piaţa Naţiunilor Unite şi Bulevardul Naţiunilor Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici