Democraţii ar putea propune renegocierea numelui noului partid, din PDL în PD - surse

Democraţii ar putea propune partenerilor liberal-democraţi renegocierea numelui noii formaţiuni rezultate după fuziunea celor două partide, schimbându-se din PDL în PD, pentru a nu se pierde "brand-ul" Partidului Democrat, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din PD.

2 afișări
Imaginea articolului Democraţii ar putea propune renegocierea numelui noului partid, din PDL în PD - surse

Democraţii ar putea propune renegocierea numelui noului partid, din PDL în PD - surse

Liderii democraţi au dezbătut, miercuri, timp de trei ore, în şedinţa Colegiului Director, problema fuziunii dintre PD şi PLD, în vederea formării noului Partid Democrat Liberal.

Singurii care au ridicat obiecţii în reuniunea democrată au fost vicepreşedintele Sorin Frunzăverde şi liderul Organizaţiei de Pensionari, Ioan Nastea, care, însă, nu au criticat proiectul fuziunii cu PLD, ci doar schimbarea denumirii PD, a siglei şi imnului democraţilor.

Deşi poziţia publică a celor doi nu a fost adoptată în şedinţa Colegiului Director şi de alţi democraţi, liderii PD se declară, în majoritatea lor, "perfect de acord" cu ideile exprimate de Fruzăverde.

"PD este un brand, pe care l-am construit de-a lungul unor campanii electorale dure. Ar fi o greşeală să renunţăm la această marcă, mai ales că a fost structurată în jurul campaniei electorale pentru alegerile locale, pe care PD le va câştiga detaşat", susţin surse democrate.

Acestea mai spun că la nivel rural s-ar putea produce confuzii lingvistice între PDL şi PNL, existând riscul să i se facă astfel campanie electorală formaţiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu.

"Numele PD este consacrat. Am putea negocia menţinerea lui, oferind la schimb alte chestiuni colegilor din PLD", au spus sursele citate.

Emil Boc şi Theodor Stolojan au încercat să evite menţionarea denumirii "Partidul Democrat Liberal" în discursurile susţinute după şedinţele Colegiului Director al PD şi Delegaţiei Permanente a PLD de miercuri. Cei doi au utilizat denumirea "noul partid".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici