Deputat PSD: România pierde anual un miliard de euro, din cauza importurilor masive de carne de porc

România pierde anual aproximativ un miliard de euro, din cauza importurilor masive de carne de porc. acum, România creşte de 17 ori mai puţin porci decât acum 30 ani, spune deputatul PSD Florin Barbu.

647 afișări
Imaginea articolului Deputat PSD: România pierde anual un miliard de euro, din cauza importurilor masive de carne de porc

Deputat PSD: România pierde anual un miliard de euro, din cauza importurilor masive de carne de porc

Acesta spune, după ce a participat la Conferinţa „Contextul economic şi legislativ pentru dezvoltarea sectorului suin din România”, că România pierde anual aproximativ un miliard de euro, din cauza importurilor masive de carne de porc - 80%, faţă de 20% cât importa acum 6 an: „Azi creştem de 17 ori mai puţin porci decât acum 30 ani”.

Au de câştigat „prietenii noştri olandezi, danezi şi chinezi, care sunt în top 3 exportatori de carne de porc”.

„Noi am pornit de la a ne păsa şi a ne implica pentru că am avem datoria să protejăm acest sector şi agricultura românească! Prin fiecare pas pe care îl facem, însemnând fiecare proiect legislativ aprobat suntem mai aproape de acest obiectiv! În urma implementării Legii privind aprobarea Programului de Susţinere a Crescătorilor de Animale, program de reproducţie la suine, au fost depuse 28 de proiecte, ceea ce înseamnă 1,5 milioane de purcei. Avem în lucru Legea privind exploataţiile de creştere a porcinelor şi combaterea pestei porcine şi eu am introdus împărţirea pe 8 regiuni. Dacă sunt focare de pestă într-o regiune, se vor impune restricţii numai în acea regiune şi nu va fi oprită mişcarea animalelor şi exportul de carne pentru toată ţara”, arată deputatul PSD Florin Barbu.

Acesta adaugă că se lucrează la un pachet de măsuri mai clare pentru combaterea acestei boli şi vor fi modificate şi cotele din Legea Vânătorii: „Vreau ca, în maximum 3 săptămâni, să avem acest proiect legislativ votat şi în Camera Deputaţilor, pentru a putea pune în dezbatere publică «Legea cărnii» un proiect de lege asemănător cu «Legea Laptelui şi a produselor lactate» - carnea de porc românească să fie etichetată corespunzător şi să existe în supermarket-uri rafturi separate unde se găsesc produse din producţia autohtonă. Evident că, pentru a putea face o lege bună, este nevoie să fim alături unii de alţii, să dezbatem, să modificam împreună unele articole, să găsim cele mai bune soluţii pe care să le transpunem într-un cadru legislativ complet şi complex. Experienţa mea de lucru de la Legea Laptelui, îmi spune că vom reuşi pentru ca noi toţi ne dorim să punem pe mesele românilor carne de porc crescut şi procesat în România! Interesul naţional trebuie să primeze, să avem grijă de ţara noastră, de România şi hrana românilor şi să fim sănătoşi ca să putem consuma cât mai multă carne de porc «Fabricată în România»”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici