Deputaţii au adoptat legea privind vânzarea imobilelor RAAPPS

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind vânzarea imobilelor din patrimoniul RAAPPS, păstrând amendamentul Senatului, conform căruia aceste imobile pot fi vândute şi prin negociere directă.

2 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au adoptat legea privind vânzarea imobilelor RAAPPS

Deputaţii au adoptat legea privind vânzarea imobilelor RAAPPS

Deputaţii au adoptat cu 135 voturi „pentru”, 53 „împotrivă” şi 18 abţineri, proiectul de lege privind vânzarea imobilelor din patrimoniul RAAPPS, păstrând forma venită de la Senat în ceea ce priveşte modalitatea de vânzare.

Senatul a menţinut, şi după solicitarea de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu, articolul potrivit căruia vânzarea imobilelor din patrimoniul RAAPPS se poate face prin licitaţie sau, după caz, prin negociere directă.

Camera a păstrat, de asemenea, şi amendamentul adoptat de Senat în ceea ce priveşte dreptul celor care au în folosinţă imobile RAAPPS de a cumpăra, opţional, respectivele imobile, prin negociere directă, ei având drept de preempţiune în cazul în care imobilul în cauză este scos la vânzare.

Deputaţii au impus, în schimb, o prevedere prin care vânzarea prin negociere directă nu se poate face la un preţ sub valoarea stabilită de un evaluator independent.

Vânzarea imobilelor către persoanele fizice care le au în folosinţă se face în condiţiile unui avans minim de 30% din preţul imobilului şi a unor rate lunare eşalonate pe o perioadă de maximum 2 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici