Deputatul Andreea Cosma, despre "abuzurile de la Prahova" : Voi face plângere penală privind situaţia mea; aştept raportul Comisiei SRI

Deputatul PSD Andreea Cosma a venit, miercuri, la Comisia SRI pentru a se interesa de stadiul raportului privind sesizarea pe care a făcut-o în luna februarie în legătură cu "abuzurile de la Prahova", ea menţionând că va face plângere penală în acest sens.

328 afișări
Imaginea articolului Deputatul Andreea Cosma, despre "abuzurile de la Prahova" : Voi face plângere penală privind situaţia mea; aştept raportul Comisiei SRI

Deputatul Andreea Cosma: Voi face plângere penală privind situaţia mea; aştept raportul Comisiei SRI

Întrebată de ce a fost la Comisia SRI, Andreea Cosma a răspuns: „Cu privire la raportul pe care trebuie să mi-l dea. Am făcut o solicitare în luna februarie cu privire la abuzurile de la Prahova şi am întrebat în ce stadiu este. Urmează ca în trei săptămâni să-mi dea un răspuns. Se va relua cazul şi, după ultimele informaţii din presă, de săptămâna trecută, vor acorda atenţie şi, probabil, vor da un raport”.

Chestionată asupra posibilităţii ca procurorul Negulescu să aibă legătură cu serviciile, Andreea Cosma a răspuns: „Aştept să văd ce va da comisia, eu am povestit. O să vedem. O să fie prezentat public, dacă ni se permite. Eu o sa fac o plângere penală cu privire la situaţia mea - abuz în serviciu şi represiune nedreaptă”.

Deputatul PSD Andreea Cosma a afirmat, în urmă cu o săptămână, că procurorul Mircea Negulescu i-a făcut avansuri, iar atunci când le-a refuzat, magistratul a ameninţat-o că o va trimite la închisoare, odată cu tatăl său, Mircea Cosma, fostul preşedinte al CJ Prahova, şi fratele său, fostul deputat Vlad Cosma.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a stârnit mai multe controverse după ce Inspecţia Judiciară a demarat trei cercetări disciplinare în cazul său, pentru că, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informaţii cu privire la unele interceptări dintr-un dosar. Totodată, procurorul, conform Inspecţiei Judiciare, a solicitat unui alt procuror, în prezenţa unui martor, a unui avocat şi a unui jurnalist, informaţii cu privire la conţinutul unor interceptări dintr-un dosar pe care acesta din urmă îl instrumenta. Acţiunea disciplinară se află, în prezent, la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici