Deputatul PMP Adrian Gurzău nu poate fi reţinut, dar poate fi arestat, a decis marţi Camera Deputaţilor/Conducerea Camerei a respins contestaţia lui Gurzău privind încuviinţarea arestării sale

Deputatul PMP Adrian Gurzău poate fi arestat, a decis marţi Camera Deputaţilor prin vot secret, după ce a respins reţinerea parlamentarului. Deputatul PMP Adrian Gurzău a contestat marţi votul privind încuviinţarea cererii de arestare preventivă pe motiv că votul unui deputat nu a fost înregistrat, dar conducerea Camerei Deputaţilor a respins contestaţia.

2467 afișări
Imaginea articolului Deputatul PMP Adrian Gurzău nu poate fi reţinut, dar poate fi arestat, a decis marţi Camera Deputaţilor/Conducerea Camerei a respins contestaţia lui Gurzău privind încuviinţarea arestării sale

Deputatul PMP Adrian Gurzău cere să fie scăpat de arest: Am trei copii minori acasă, doi părinţi pensionari; nu reprezint un pericol public

"A fost respinsă contestaţia domnului deputat Gurzău. Diferenţa era mult prea mare ca să conteze cele susţinute de doamna Mincă că a votat şi nu a fost trecută pe listă de secretarii de şedinţă. Sunt 124 voturi <<pentru>>, ca să fie contestată e o diferenţă de zece voturi. El a constestat că doamna Mincă (Liliana Mincă-nr.) ar fi votat şi nu a fost trecută pe listă”, a declarat unul dintre secretarii Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Deputatul PMP Adrian Gurzău le-a cerut marţi deputaţilor să repingă cererea de reţinere şi arestare a sa invocându-i pe cei ''trei copii minori de acasă'' şi pe cei ''doi părinţi pensionari'' şi spunând că de după gratii nu s-ar putea apăra ''ca orice alt om din această ţară''.

Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig. "În perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar", a anunţat DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, contractul a fost încheiat la data de 2 noiembrie 2015 iar obiectul acestuia îl constituia "furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de ”relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing'', pe o durată minimă de 5 ani", valoarea totală fiind de 270.000 de euro.

''Am trei copii minori acasă, cel mic are un an şi jumătate, doi părinţi pensionari şi vă cer un vot de respingere a cererii de reţinere şi arestare pentru că nu reprezint un pericol public'', şi-a început Gurzău scurtul discurs în faţa colegilor.

Deputatul s-a plâns că dacă ar fi arestat nu şi-a putea organiza apărarea ''ca orice om liber din această ţară''. ''Vă solicit acest vot pentru că dosarul meu este în momentul de faţă în faza în care s-au audiat martorii. Practic printr-un vot pentru reţinere şi arestare nu aş putea să mă apăr şi să administrez probe în favoarea mea. Pot să spun că ceilalţi inculpaţi din dosar sunt eliberaţi de ÎCCJ, iar în momentul de faţă nu văd că un vot pentru arestarea mea să poată să înfăptuiască apărarea de care am nevoie ca orice alt om în această ţară'', a mai spus Gurzău.

El le-a mărturisit deputaţilor că nu a votat nicio cerere de reţinere sau de arestare a vreunui coleg. ''Întotdeauna, în calitatea mea de parlamentar, am fost pentru susţinerea justiţiei, am apărat întotdeauna lupta pentru a fi o justiţie puternică, am votat întotdeauna pentru tot ceea ce înseamnă partea de a se începe urmărirea penală, dar niciodată nu am votat pentru reţinere şi arestare. Vă solicit un vot pentru a-mi da posibilitatea să mă apăr în stare de libertate'', a încheiat deputatul PMP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici