Deputatul PNL, Daniel Zamfir cere convocarea unei sesiuni extraordinare pentru reexaminarea legii dării în plată

Deputatul PNL Daniel Zamfir i-a cerut, joi, preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să convoace o sesiune extraordinară a Senatului, în vederea reexaminarii în regim de urgenţă a legii dării în plată.

974 afișări
Imaginea articolului Deputatul PNL, Daniel Zamfir cere convocarea unei sesiuni extraordinare pentru reexaminarea legii dării în plată

Deputatul PNL, Daniel Zamfir cere convocarea unei sesiuni extraordinare pentru reexaminarea legii dării în plată

"Astăzi (joi –n.r.) i-am cerut oficial preşedintelui Senatului, printr-o scrisoare depusă la cabinetul său, convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului în vederea reexaminării în regim de urgenţă a legii dării în plată", a declarat deputatul PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul legii.

"Spuneam că săptamâna trecută s-a sinucis un bărbat la Cluj, iar altul s-a mutat efectiv în pădure pentru că a rămăs fără casă. (...) Ne poate asigura cineva că nu se pot întampla drame în perioada următoare? De aceea îi rog pe colegii senatori să facă tot posibilul să avem sesiune extraordinară, să dăm şansa sutelor de mii de românii să scape din coşmarul vieţii lor", a mai spus deputatul Daniel Zamfir.

Senatul se întruneşte în sesiuni extraordinare la cererea preşedintelui României, a Biroului permanent ori a cel puţin o treime din numărul total al senatorilor, potrivit Regulamentului. Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde motivul, ordinea de zi propusă şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare. Convocarea se face de preşedintele Senatului.

Senatorii şi deputaţii ar urma să se întoarcă din vacanţa parlamentară în februarie, când începe sesiune ordinară.

Conducerea Senatului a fost sesizată, pe 21 decembrie, la finalul sesiunii, cu privire la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilului ipotecat, aceasta urmând să fie discutată de Comisiile de specialitate.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, pe 18 decembrie, Parlamentului, cererea de reexaminare asupra legii privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilelor ipotecate, afirmând că acest proiect este binevenit, dar forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei cu credite, riscă să creeze "dificultăţi".

"Legea privind darea în plată este binevenită, dar forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei care au credite imobiliare, riscă să creeze noi dificultăţi, mergând chiar până la imposibilitatea aplicării ei. Terminologia neclară, necorelarea cu legislaţia în vigoare şi crearea unor situaţii de inechitate între beneficiarii legii sunt câteva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astăzi legea spre reexaminare Parlamentului. Este atributul Legislativului să definească mai riguros termenii folosiţi, astfel încât să fie eliminate neclarităţile şi evitate confuziile", a preciza Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici