Dezbaterile la buget, suspendate din cauza lipsei centralizatorului cu amendamente

Comisiile de buget-finanţe şi-au suspendat, joi după-amiază, dezbaterile la proiectul de buget pe 2010 din cauza lipsei centralizatorului cu amendamente, care a îngreunat discuţiile concrete pe modificările propuse de unii parlamentari.

12 afișări
Imaginea articolului Dezbaterile la buget, suspendate din cauza lipsei centralizatorului cu amendamente

Dezbaterile la buget, suspendate din cauza lipsei centralizatorului cu amendamente (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Senatorii şi deputaţii au decis întreruperea dezbaterilor după ce deputatul PSD Petre Petrescu a propus un amendament la modul de echilibrare a bugetelor locale, amendament care implica şi modificarea legii 273.

Lucrările comisiilor au fost suspendate până vineri dimineaţă, întrucât membrii celor două comisii nu s-au putut pune de acord asupra implicaţiilor exacte ale solicitărilor formulate de Petrescu, în lipsa textului scris al amendamentului acestuia.

Deputatul PSD propusese, la articolul din textul proiectului, ca sumele pentru echilibrarea bugetelor consiliilor locale să se facă prin hotărâri ale Consiliilor Judeţene, nu prin decizia Direcţiei Ministerului Finanţelor, şi proporţional cu gradul de colectare.

Mai mulţi membri ai comisiilor au obiectat asupra faptului că propunerea implică modificarea articolului 33 din legea 273, anume legiferarea unei derogări de la modalitatea în care se echilibrează bugetele locale.

Întrucât senatorii şi deputaţii nu s-au putut pune de acord nici asupra implicaţiilor amendamentului lui Petrescu, nici a textului de lege care trebuie modificat, au decis suspendarea dezbaterilor până vineri dimineaţă, când stafful tehnic al comisiilor ar trebuie să le pună la dispoziţie centralizatorul cu amendamentele depuse la proiectul de buget.

Anteriror, după finalizarea dezbaterilor generale, care au avut loc în cursul dimineţii de joi, parlamentarii comisiilor de buget-finanţe au reluat, cu puţin înaintea orei 16.00, dezbaterile privind proiectul bugetului de stat.

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, a anunţat că parlamentarii vor începe discuţiile pe textul proiectului de buget, deşi nu s-au centralizat toate amendamentele depuse şi, în plus, senatorii şi deputaţii au posibilitatea de a depune amendamente până joi seară, la ora 20.00.

Cele două comisii au decis, prin vot majoritar, să lucreze joi până la ora 20.00, iar de vineri în intervalul 10.00 - 20.00, cu o pauză între orele 13.00 şi 15.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici