DGIA nu ştia de Desintco pentru că firma nu şi-a exprimat intenţia de a intra în raporturi cu MApN

Direcţia Generală de Informaţii a Apărării (DGIA) nu deţine date despre înfiinţarea firmei Desintco, întrucât agentul economic nu şi-a exprimat interesul "de a intra în raporturi comerciale sau de altă natură" cu MApN, informează ministerul, într-un comunicat.

96 afișări

Ministerul Apărării precizează că un operator economic care îşi manifestă intenţia de a participa la procedurile de atribuire a unor contracte economice cu MApN este verificat, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, pentru obţinerea pe cale legală a avizului de securitate industrială. Pe cale de consecinţă, numai în această situaţie se efectuează, prin structurile specializate, verificări cu privire la operatorul economic în cauză.

Raportat la atribuţiile DGIA, aşa cum sunt prevăzute în dispoziţiile legale în vigoare, un operator economic poate fi monitorizat doar în condiţiile în care activitatea acestuia ar reprezenta riscuri şi ameninţări care pot afecta securitatea în domeniul militar.

Direcţia Generală de Informaţii a Apărării asigură obţinerea, prelucrarea, verificarea, stocarea şi valorificarea informaţiilor şi datelor referitoare la factorii de risc şi ameninţările interne şi externe, militare şi non-militare, care pot afecta securitatea naţională în domeniul militar, coordonează aplicarea măsurilor contrainformative şi cooperarea atât cu serviciile/structurile departamentale naţionale şi de informaţii, cât şi cu cele ale statelor membre ale alianţelor, coaliţiilor şi organizaţiilor internaţionale la care România este parte şi asigură securitatea informaţiilor clasificate naţionale, NATO şi UE la nivelul MApN.

Presa a relatat, luni, că DGIA ar fi avut cunoştinţă despre asocierea fratelui preşedintelui în firma Desintco şi că nu l-ar fi informat pe Traian Băsescu în legătură cu acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici