Diaconescu: Afirmaţiile lui Duţu sunt fără nicio acoperire şi nu-i fac cinste

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că afirmaţiile lui Stelian Duţu despre faptul că Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ar fi agent electoral al PSD, sunt fără nicio acoperire şi nu îi fac cinste democrat-liberalului.

12 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Afirmaţiile lui Duţu sunt fără nicio acoperire şi  nu-i fac cinste

Diaconescu: Afirmaţiile lui Duţu sunt fără nicio acoperire şi nu-i fac cinste (Imagine: Mediafax Foto)

Diaconescu a subliniat că nu crede în politicienii care transmit mesaje politice legate de Biserică.

El a declarat că separarea între politică şi Biserică este esenţială pentru funcţionarea normală a statului.

"Au existat foarte multe exemple de amestec al politicii în treburile Bisericii şi de interesul politicului de a folosi instituţia Bisericii în alte scopuri decât cele pentru care ar trebui să funcţioneze Biserica. În cazul în speţă, afirmaţiile lui Stelian Duţu sunt fără nicio acoperire şi nu fac cinste celui care le proliferează", a afirmat Diaconescu.

Preşedintele PDL Constanţa, Stelian Duţu, l-a acuzat, sâmbătă, pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, că este agent electoral al PSD şi că se implică în transmiterea unor mesaje de la liderii centrali ai partidului către cei locali, susţinând că are dovezi în acest sens.

Pentru că este în Postul Paştelui, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie nu a dorit să comenteze aceste afirmaţii, dar inspectorul pe probleme de presă din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, Liliana Năclad, a făcut câteva precizări.

"Arhiepiscopul Tomisului nu răspunde la provocările domnului Stelian Duţu, considerând că sunt nefondate, iar acesta nu doreşte decât să îşi facă o campanie electorală pe seama Bisericii. Înalt Prea Sfinţitul nu comentează declaraţiile, pentru că suntem în Postul Paştelui şi o asemenea atitudine nu este binevenită în această perioadă", a explicat reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici