Diaconescu: Situaţia lui Chiuariu deja are impact negativ la nivel internaţional

Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că situaţia ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, are, deja, un impact internaţional negativ.

1 afișare
Imaginea articolului Diaconescu: Situaţia lui Chiuariu deja are impact negativ la nivel internaţional

Diaconescu: Situaţia lui Chiuariu deja are impact negativ la nivel internaţional

Întrebat dacă situaţia ministrului Chiuariu are impact la nivel internaţional, Diaconescu a răspuns: "Deja are impact, în orice caz nu într-un sens bun".

Întrebat dacă ministrul Chiuariu ar trebui să demisioneze, Diaconescu a precizat: „Conform legii, este responsabilitatea Guvernului, responsabilitatea celor care declanşează urmăriri penale şi a preşedintelui. Ei au responsabilitatea să se pronunţe, noi nu avem din punct de vedere politic nici dreptul nici obligaţia de a face nici un fel de comentariu”.

„Aşteptăm şi noi să vedem cum îşi vor finaliza lupta în acest an”, a adăugat Diaconescu, fost ministru al Justiţiei în guvrenarea PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că lansează un apel public la înţelepciune şi la o remaniere a ministrului Justiţiei, apreciind că ar fi grav dacă acesta ar ajunge în faţa procurorilor din această postură.

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, l-a informat, săptămâna aceasta, pe premierul Tăriceanu că ia în calcul posibilitatea demisiei, el trimiţând la Guvern un document în care prezintă un astfel de gest ca pe o consecinţă a eşecului în ceea ce priveşte adoptarea Ordonanţei de modificare a Legii ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici