Discurs controversat al lui Kelemen Hunor, apărându-l pe Viktor Orban. Spune că s-a încercat scoaterea UDMR de la guvernare: Am rezolvat problema în cinci minute

Potrivit preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, Viktor Orbán a făcut o declaraţie ambiguă, dar nu rasistă, în timpul discursului său de la Băile Tuşnad din acest an, în legătură cu care a avut recent o întâlnire de cinci minute cu copreşedinţii liberali şi social-democraţi ai coaliţiei guvernamentale.

11702 afișări
Imaginea articolului Discurs controversat al lui Kelemen Hunor, apărându-l pe Viktor Orban. Spune că s-a încercat scoaterea UDMR de la guvernare: Am rezolvat problema în cinci minute

Kelemen Hunor a făcut aceste precizări duminică după-amiază în contextul unui eveniment organizat în cadrul Zilelor Ungariei de la Cluj-Napoca, potrivit Kronika.

"Contextualizând, el nu a spus ceea ce a spus în sens biologic sau genetic, dar a fost o frază ambiguă, iar restul mesajului a fost umbrit de acest lucru", a declarat şeful UDMR, adăugând că nu a fost prezent la discursul lui Orbán.

Referindu-se la reacţiile de la Bucureşti, politicianul a declarat că nu acceptă şi consideră că este un nonsens ca politicienii români să îl tragă la răspundere pe el sau pe oricare dintre colegii săi din UDMR pentru o declaraţie sau o acţiune pe care nu au făcut-o ei.

"Viktor Orbán are defecte şi virtuţi, ca toţi oamenii. Îl cunosc de mulţi ani şi, pe baza acestui lucru, pot spune cu siguranţă: nu este un rasist", a declarat Kelemen Hunor despre premierul Ungariei, repetând că ceea ce a spus acesta la Băile Tuşnad trebuie contextualizat. "În zilele noastre este la modă să numeşti pe toată lumea rasist. Eu nu vreau să dau o lecţie nici începătorilor, nici avansaţilor darwinismului social că există o singură rasă, nu mai există rase umane", a insistat politicianul.

Potrivit acestuia, actuala serie de atacuri la adresa UDMR a avut ca scop eliminarea UDMR din coaliţia guvernamentală, iar potrivit informaţiilor, această iniţiativă a pornit chiar mai devreme şi este legată de poziţia UDMR privind desfiinţarea Secţiei Speciale pentru Magistraţi.

Politicianul, care deţine funcţia de vicepremier în guvern, a mai spus că nu există nicio dispută în coaliţia guvernamentală din România în legătură cu declaraţia lui Viktor Orbán, iar recent a vorbit despre acest subiect timp de doar cinci minute "faţă în faţă" cu copreşedinţii coaliţiei, Nicolae Ciucă, liderul Partidului Naţional Liberal, şi Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici