Dragnea: Consultările pentru desemnarea premierului, probabil la începutul săptămânii viitoare

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că, în opinia sa, consultările de la Cotroceni pentru desemnarea premierului nu vor avea loc la sfârşitul săptămânii în curs, pentru că preşedintele Traian Băsescu este la Bruxelles, el apreciind că acestea vor avea loc luni sau marţi.

133 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Consultările pentru desemnarea premierului, probabil la începutul săptămânii viitoare

Dragnea: Consultările pentru desemnarea premierului, probabil la începutul săptămânii viitoare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu am semnale, dar cred că nu pot fi făcute la sfârşitul săptămânii acesteia. Am înţeles că domnul preşedinte e plecat la Bruxelles azi şi mâine. Probabil că vor avea loc la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi", a spus Dragnea, răspunzând unei întrebări despre momentul în care vor avea loc consultările de la Palatul Cotroceni privind desemnarea premierului.

Preşedintele Traian Băsescu a invitat politicienii care au câştigat mandate la alegerile parlamentare din 9 decembrie să renunţe la "orice fel de presiune publică privind începerea consultărilor pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru".

"Domnul preşedinte Traian Băsescu invită politicienii care au câştigat mandate în cadrul alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie a.c. să renunţe la orice fel de presiune publică privind începerea consultărilor pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României. Domnul preşedinte Traian Băsescu va urma calea constituţională şi instituţională pentru întregul proces de desemnare a candidatului la funcţia de prim-ministru şi nu va face nicio abatere de la rigoarea procedurii, aşa cum este prevăzută în Constituţia României", a afirmat Bogdan Oprea, citat într-un comunicat al Preşedinţiei pe tema declaraţiilot politicienilor cu privire la procedura de desemnare a candidatului la funcţia de prim-ministru.

Anterior, Preşedinţia informa că preşedintele Traian Băsescu va convoca Parlamentul şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea premierului care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor.

"Administraţia Prezidenţială informează că preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va convoca Parlamentul României şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea prim-ministrului Guvernului României care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Rezultatul alegerilor se publică în Monitorul Oficial după validarea de către BEC a acestuia. Reprezentanţii BEC preconizează că publicarea rezultatului alegerilor în MO va avea loc vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici