Dragnea, despre investiţia de la stadionul din Alexandria (Teleorman): Şi dacă era podeţ se făcea anchetă/ Proiectul de modernizare, aflat în dezbatere la propunerea Ministerului Dezvoltării

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că în Teleorman nu se mai poate face nicio investiţie fără să fie miting sau anchetă făcând referire la proiectul ce prevede o investiţie de 12 milioane de euro pentru un stadion în Alexandria, judeţul Telorman.

1337 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre investiţia de la stadionul din Alexandria (Teleorman): Şi dacă era podeţ se făcea anchetă/ Proiectul de modernizare, aflat în dezbatere la propunerea Ministerului Dezvoltării

Dragnea, despre investiţia de la stadionul din Teleorman: Şi dacă era podeţ se făcea anchetă (Ziarul Teleormanul)

”Înţeleg că e o iniţiativă mai veche. Nu decid eu, ci ministerul şi Compania Naţională de Investiţii. În Teleorman, nu mai e voie să se facă nicio investiţie şi dacă se face un podeţ trebuie să se facă anchetă, miting sau să se retragă banii”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat cum comentează declaraţia lui Eugen Teodorovici, consilierul premierului Tudose, care a afirmat că nu este oportună o astfel de investiţie în Teleorman, liderul PSD a spus ironic ”dacă a vorbit chiar consilierul premierului...”.

Potrivit proiectului pus în dezbatere de Ministerul Dezvoltării, în prezent pe amplasamentul obiectivului de investiţie sunt trei corpuri de construcţie, respectiv Tribuna principală, Tribuna 2 şi Tribuna metalică în prelungirea tribunei 1, iar în centrul complexului se află terenul de sport, fiind vorba de o pistă de atletism outdoor de 400 metri cu un culoar şi terenul de fotbal.

Ministerul Dezvoltării precizează că respectivul complexul sportiv este funcţional, fiind utilizat cu dificultate pentru meciurile oficiale, antrenamentele şi activităţile clubului de fotbal FCM Alexandria.

Printre motivele emiterii proiectului de hotărâre de Guvern sunt enumerate starea tehnică sub standardele actuale aplicabile a tuturor construcţiilor aflate pe teren, unele din aceste construcţii fiind neutilizabile şi abandonate, faptul că numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA, 4.500 locuri necesare, obligatoriu pe scaune individuale cu spătar mai înalt de 30 cm, în prezent fiind identificate aproximativ 2.000 locuri pe scaune în tribună principală, dintre care unele cu spătar de doar 15 cm, stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă, de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV, spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate şi faptul că nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public, respectiv camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore.

Valoarea totală a investiţiei în stadionul de la Alexandria este de 55,75 milioane de lei, adică peste 12 milioane de euro, care va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

După finalizarea modernizării, stadionul va avea o capacitate totală de 5.496 spectatori, o suprafaţă de 15.795 de metri pătraţi, durata de realizare a investiţiei fiind de un an şi jumătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici