Dragnea, despre numirea noilor miniştri: Vedem luni care e calea de urmat. Oricum Iohannis nu dă răspuns luni, că nu e la serviciu/ Cum comentează demisia lui Toader

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus, la Suceava, îm contextul în care preşedintele Iohannis a anunţat că va decide săptămâna viitoare legat de revocarea şi numirea a 3 miniştri, inclusiv Tudorel Toader, că luni va decide coaliţia calea de urmat şi nu aşteaptă un răspuns în aceeaşi zi de la Iohannis.

1666 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre numirea noilor miniştri: Vedem luni care e calea de urmat. Oricum Iohannis nu dă răspuns luni, că nu e la serviciu/ Cum comentează demisia lui Toader

Dragnea, despre numirea noilor miniştri: Vedem luni care e calea de urmat. Oricum Iohannis nu dă răspuns luni, că nu e la serviciu

"Ne vom întâlni luni în coaliţie şi cu doamna premier şi de cidem calea de urmat. Iohannis nu va da un răspuns luni.. Luni nu va fi la serviciu. Poate de marţi încolo", a declarat Liviu Dragnea, la Suceava.

Întrebat care este calea de urmat, preşedintele PSD a completat: "'Mergem pe varianta că ne vedem luni şi stabilim".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a primit propunerile de revocare şi de numire a noilor miniştri şi că prima impresie este aceea că remanierea guvernamentală se realizează ca lucrurile să meargă mai prost, adăugând că îi va transmite premierului un răspuns săptămâna viitoare.

”Am vb cu dna prim-ministru şi i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Revocarea unui ministru sau demisia unui mininistru este constituţionala decizie a prim-ministrului sau a fiecărui ministru în parte, dar nu pot să semnez nişte acte fără a evalua urmările”, a spus preşedintele.

Dragnea, despre demisia lui Toader: Dar de ce să comentez? Nu-s comentator

 

"Dar de ce să comentez faptul că cineva îşi depune demisia? Nu-s comentator. Ca şi cum aş fi specialist", a declarat Liviu Dragnea.

Tudorel Toader a anunţat că merge la Guvern şi va prezenta demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să ia o decizie.

"Merg la Guvern şi îi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, sigur, cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii, în felul acesta domnia sa declanşează procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi trimis-o de aseară, are în acelaşi timp şi demisia mea şi cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii. Voi rămâne până în momentul în care preşedintele îmi evalueazăm analizează, decide şi emite decretul pe de o parte de eliberare a mea, pe de altă parte de numire a noului ministru al Justiţiei", a spus Toader.

PSD a decis miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv, retragerea sprijinului politic al ministrului Tudorel Toader.

Liviu Dragnea, care a declarat în mod repetat că este nemulţumit de activitatea lui Toader, a anunţat şi lista de nerealizări care a dus la decizia din CEx: 'Astăzi, în CEx, s-au exprimat din păcate foarte multe nemulţumiri la adresa dl Toader. Un om pe care eu personal îl respect şi l-am sprijinit în toţi aceşti doi ani. Dar s-a acumulat foarte multă nemulţumire din două motive. Şi anume nemulţumirile şi supărările miniştrilor că se tot întârzia avizarea la MJ şi doamna premier a trebuit să intervină. Şi faptul că s-a discutat despre iniţierea unor OUG fără să facă nimic, lungind discuţiile trei, patru luni de zile. Astea au fost discuţiile şi de aceea suntem azi aici. A fost o decizie politică", a declarat Livi Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici