Dragnea îşi nuanţează poziţia privind plafonarea indemnizaţiilor pentru copii: Putem discuta/Olguţa Vasilescu, mustrată "verbal" pentru proasta comunicare

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a nuanţat miercuri poziţia privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor, arătând că „putem discuta” despre acest subiect în măsura în care Guvernul prezintă argumente serioase.

237 afișări
Imaginea articolului Dragnea îşi nuanţează poziţia privind plafonarea indemnizaţiilor pentru copii: Putem discuta/Olguţa Vasilescu, mustrată "verbal" pentru proasta comunicare

Dragnea îşi nuanţează poziţia privind plafonarea indemnizaţiilor pentru copii: Putem discuta

Întrebat dacă susţine principiul de a fi plafonate aceste indemnizaţii, Dragnea a răspuns: "Subiectul nu se închide astăzi. Eu am spus că aşa cum a fost prezentat, nu pot fi de acord să plafonăm aceste lucruri. Trebuie să ne prezinte Guvernul de ce susţine această măsură. Dacă argumentele sunt serioase, putem discuta. Dacă nu sunt serioase, nu sunt de acord".

"Când o să fie bine argumentat, putem discuta (despre plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului – n.r.). Deocamdată nu, pentru că nici eu, nici dumneavoastră nu ştim exact câte cazuri de mega indemnizaţii sunt. Asta e de fapt problema", a adăugat Dragnea.

Liviu Dragnea a mai precizat că ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a primit o "mustrare verbală" în CExN, din cauza faptului că a comunicat "foarte prost" pe subiectul plafonării indemnizaţiilor de creştere a copilului.

Solicitat să comenteze ideea exprimată public privind plafonarea indemnizaţiilor pentru copii, Dragnea a răspuns: "Ca de obicei, s-a comunicat foarte prost".

Întrebat cine e de vină pentru proasta comunicare, liderul PSD a spus: "Cei care comunică foarte prost. Degeaba ne spun nouă în spatele uşilor închise că sunt indemnizaţii uriaşe, şi e nevoie să fie plafonate, şi nu explică asta înainte. Nu au explicat, să fie sănătoşi".

Chestionat dacă, în acest context, s-a discutat despre sancţiuni în cazul Olguţei Vasilescu, ministrul Muncii, Dragnea a precizat că "a fost doar o mustrare verbală" şi că speră să nu se mai întâmple.

"Eu le-am spus care este punctul meu de vedere, o să văd ce fac ei. Am vorbit despre corenţa comunicării şi despre coerenţa actului guvernamental şi legislativ", a adăugat Dragnea.

El a arătat că miniştrii sunt buni, dar au "căpătat un obicei prost", respectiv acela de a comunica despre efecte, fără a vorbi şi despre cauze.

"Au căpătat un obicei prost. Sunt buni miniştri, au un act bun de guvernare, numai că ei comunică doar efectele, uitând să comunice înainte ceea ce a determinat acea măsură", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a anunţat marţi că nu susţine plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului, în aceeaşi zi în care ministrul Muncii spunea că varianta sa este de plafonare la 8.000 de lei pe lună.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici