Dragnea: Voi vorbi cu domnul Tăriceanu privind sesizarea CCR pentru un conflict juridic

Liviu Dragnea a afirmat că se va consulta cu preşedintele Senatului privind o posibilă sesizare a CCR pentru un conflict de natură constituţională între Parlament şi Ministerul Public după ce Parchetul a refuzat să trimită comisiei parlamentare de anchetă dosarul privind alegerile din 2009.

249 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Voi vorbi cu domnul Tăriceanu privind sesizarea CCR pentru un conflict juridic

Dragnea: Voi vorbi cu domnul Tăriceanu privind sesizarea CCR pentru un conflict juridic

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a apreciat că activitatea Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009 a fost blocată de faptul că nu toate persoanele citate s-au prezentat la audieri şi nu a primit toate documentele solicitate, motiv pentru care raportul comisiei este doar unul parţial.

”A apărut un raport parţial. Este importantă noţiunea. Discutăm despre un raport parţial pentru că, practic, activitatea în comisie a fost blocată, suspendată, dacă e să discutăm foarte procedural, pentru faptul că nu au venit cei care trebuiau să vină, pentru că nu au primit de la Parchetul General ceea ce au solicitat”, a declarat Dragnea, miercuri, la Craiova.

Dragnea a spus că va analiza în cursul acestei zile împreună cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, dacă se impune sesizarea Curţii Constituţionale ca urmare a faptului că Parchetul General nu a trimis comisiei de anchetă dosarul privind alegerile prezidenţiale din 2009.

”O să adoptăm o hotărâre în Parlament în perioada următoare, după ce primim acest raport parţial. O să vorbesc astăzi cu domnul Tăriceanu să ne sfătuim dacă trebuie să dăm curs solicitării comisiei de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la un conflict juridic de natură constituţională”, a mai spus Dragnea.

Comisia a solicitat Parchetului General copia dosarului ce vizează organizarea alegerilor din 2009 şi rezultatul scrutinului prezidenţial. Parchetul General a anunţat, însă, că nu poate trimite Comisiei copia dosarului pentru că legea nu permite furnizarea de informaţii ce fac obiectul unei cercetări penale.

Comisia a cerut, în replică, ministerului Justiţiei sa sesizeze Inspectia Judiciară în legatura cu "atitudinea" procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a precizat că va discuta cu Augustin Lazăr şi în funcţie de răspunsurile lui, va sesiza Inspecţia Judiciară. O astfel de discuţie, la care să participe Toader, Lazăr, dar şi membrii Comisiei, nu a mai avut loc.

Ca urmare a refuzului lui Lazăr de a furniza o copie a dosarului, Comisia de anchetă a decis să solicite preşedinţilor celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, să ia decizia politică de a sesiza CCR în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Ministerul Public.

Solicitarea a ajuns la preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a transmis-o Comisiei juridice, spre analiză. CCR nu a mai fost însă sesizată, deşi comisia a ajuns în stadiul de a redacta raportul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici