Dragoş Tudorache, europarlamentar USR PLUS: Opoziţia, singura soluţie în faţa abuzurilor, suntem pregătiţi să facem pasul

  • Europarlamentarul USR PLUS, Dragoş Tudorache, a anunţat că în faţa abuzurilor făcute de premierul Florin Cîţu şi de liberali, singura soluţie este intrarea în opoziţie.
  • „Suntem pregătiţi să facem pasul”, a spus Tudorache.
335 afișări
Imaginea articolului Dragoş Tudorache, europarlamentar USR PLUS: Opoziţia, singura soluţie în faţa abuzurilor, suntem pregătiţi să facem pasul

Europarlamentar USR PLUS: Opoziţia, singura soluţie în faţa abuzurilor, suntem pregătiţi să facem pasul

Totuşi, Tudorache susţine că nu doreşte să iasă de la guvernare pentru a nu-i permite premierului Florin Cîţu să facă noi abuzuri.

Nu putem să plecăm din guvern. Dacă plecăm, Cîţu va continua bine mersi cu interimari şi va pune în aplicare măsurile de mită electorală. Trebuie să facem opoziţie din interiorul cabinetului până când Florin Cîţu, PNL sau Preşedintele îşi asumă ruperea totală a Coaliţiei şi alianţa cu PSD pentru a rămâne la butoane. Este o situaţie ieşită din comun, fără doar şi poate, dar suntem dispuşi să uzităm de toate mijloacele şi să folosim contextul politic pentru a devoala jocul politic al actualului premier”, a explicat Dragoş Tudorache.

Tudorache susţine că programul Anghel Saligny reprezintă o mită electorală şi compară propunerea PNL şi UDMR cu măsurile luate de Elena Udrea şi Liviu Dragnea.

Programul e în mâna UDMR prin semnătura ministrului Cseke Attila. De aici, şi solidaritatea dintre cele două partide şi permanenta şicanare a USR PLUS. Ambele partide sunt interesate să arunce cu bani în propria camarilă politică, mai ales cu bani necontrolaţi. Presupusa dezvoltare a României din aceşti bani este o minciună grosolană. După câţiva ani în care vor irosi aceşti bani, vom rămâne cu buza umflată şi în situaţia „prinde hoţul, scoate-i ochii”. Ştie cineva cum au răspuns concret Elena Udrea şi Liviu Dragnea pentru ce au făcut cu banii de la Ministerul Dezvoltării? Au modernizat ei România? Nu, şi-au hrănit partidele. Aşa că ideea că noi ne opunem modernizării este un fals grosolan. Ne opunem hoţiei”, a precizat Tudorache.

Acesta a mai declarat că soluţia este la PNL şi că USR PLUS este pregătit să intre în opoziţie.

Depinde de partid dacă îi oferă sau nu sprijin în continuare acestui politician iresponsabil pe care l-a numit în fruntea partidului. În ceea ce ne priveşte, suntem conştienţi de dezastrul politic pe care colaborarea cu PNL sub bagheta lui Florin Cîţu ni l-a produs ca partid şi coaliţie. Ştim că opoziţia este singura soluţie în faţa acestor abuzuri şi suntem pregătiţi să facem şi acest pas. Aşteptăm să vedem dacă PNL e dispus să distrugă totul pentru cele 10 miliarde de euro promise de Florin Cîţu”, a mai spus reprezentantul USR PLUS.

În încheiere acesta a anunţat că USR PLUS este dispus să susţină o moţiune de cenzură depusă de PSD sau AUR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici