Drulă iese la atac în cazul Blue Air: Grindeanu ştia că se va ajunge aici.Banii nu vor fi recuperaţi

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că actualul ministru, Sorin Grindeanu, ştia că Blue Air va ajunge în această situaţie dar nu i-a prevenit pe români. Acesta afirmă că nimeni - nici statul şi nici cei păgubiţi - nu vor putea să îşi recupere banii: „Blue Air este în faliment”.

647 afișări
Imaginea articolului Drulă iese la atac în cazul Blue Air: Grindeanu ştia că se va ajunge aici.Banii nu vor fi recuperaţi

Drulă iese la atac în cazul Blue Air: Grindeanu ştia că se va ajunge aici.Banii nu vor fi recuperaţi

Cătălin Drulă spune că Sorin Grindeanu ştia ce urmează să se întâmple, dar nu le-a spus şi românilor să nu îşi cumpere bilet şi „să ia ţeapă”.

„Domnul Grindeanu s-a pus la adăpost, aici, în Parlament. în luna mai, printr-un amendament prin care Blue Air trece acum la AVAS, acea autoritate care se ocupă de epavele comuniste, nu la Ministerul Transporturilor, cum era în Ordonanţa de urgenţă prin care i s-a dat împrumut. Deci a mutat mortul din casă preventiv. În luna mai, atenţie. Deci s-a pus la adăpost atunci ştiind că o să crape Blue Air, dar pe români i-a lăsat să îşi ia ţeapă”, a spus Drulă.

Fostul ministru al Transporturilor spune că de banii pierduţi acum de statul român, cei 300 de milioane de lei acordaţi ca ajutor de stat pentru Blue Air, trebuie să răspundă şi actualii miniştri de la Interne şi de la Digitalizare, respectiv Lucian Bode şi Sebastian Burduja.

„Trebuie să dea explicaţii şi domnul Bode, cel care a dat OUG în toamna lui 2020, prin care s-au dat 300 de milioane de lei, cu care statul român e în pagubă acum şi domnul Burduja cel care a semnat garanţiile pentru acest împrumut. Atenţie! Trebuia să semneze domnul Cîţu, dar şi-a luat concediu într-o zi de 15 octombrie 2020. (...) A plecat domnul Cîţu de la Ministerul Finanţelor şi domnul Burduja, actualul ministru al Digitalizării, atunci secretar de stat, a semnat HG cu garanţiile, care este o batjocură. Sunt 6 epave descompletate care dacă fac 5% din valoarea împrumuturilor şi un teren în pădure la Băneasa care este neconstruibil. E doar pădure pe el”, acuză Drulă.

Întrebat dacă există audit pentru aceste aeronave puse ca garanţii, Cătălin Drulă a spus că există opinia EximBank făcută la momentul ordonanţei care spune că aceste garanţii sunt insuficiente.

În plus, Drulă a mai spus că banii nu vor fi recuperaţi, pentru că Blue Air este în faliment”.

„Dincolo de asta, Ministerul Transporturilor, domnul Grindeanu, avea datoria (...) de a nu lăsa această ţeapă să se extindă la sute de mii de oameni. Sunt sute de mii de oameni care au rămas cu banii daţi, mii sau zeci de mii care rămân acum agăţaţi pe unde erau plecaţi sau nu se mai pot duce înapoi unde aveau treabă, la muncă. Şi mai sunt cei care urmau să zboare peste două sau trei luni. Se minte în spaţiul public, se spune că vor lua banii de la Blue Air. Nu mai au ce să ia de la Blue Air. Blue Air este în faliment. Nimeni nu îşi va mai vedea banii de acolo. Este exact ca la falimentul unei instituţii de credit sau financiare. Nu îşi mai vede nimeni banii de la Blue Air. Este o minciună că vor recupera banii, iar statul şi domnul Grindeanu care ar trebui să îşi dea demisia după ce a făcut – l-am văzut că a ieşit foarte greu şi a spus că dă 5 milioane de lei la Tarom ca să recupereze câţiva dintre aceşti oameni: este mult prea puţin. Ţeapa este probabil de sute de milioane. Aici trebuie să se pronunţe organele care au competenţă despre cum a fost lăsată această ţeapă, această schemă piramidală să avanseze atât de mult. Încă de acum şase luni cel mai târziu, probabil de acum 9 luni, trebuia oprit şi atâţia oameni puteau fi salvaţi, banii lor şi suferinţa din aceste momente”, a mai spus fostul ministru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici