După Biden, Iohannis s-a întâlnit şi cu prinţul Charles. Au discutat despre combaterea schimbărilor climatice

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut luni o întrevedere cu prinţul Charles al Marii Britanii, în marja participării la Summitul liderilor mondiali, care are loc la Glasgow, în Scoţia.

386 afișări
Imaginea articolului După Biden, Iohannis s-a întâlnit şi cu prinţul Charles. Au discutat despre combaterea schimbărilor climatice

Foto: Administratia Prezidentiala

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele şi Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales au convenit asupra nevoii de a găsi soluţii pentru combaterea schimbărilor climatice şi pentru conservarea biodiversităţii.

Klaus Iohannis a punctat faptul că există o legătură strânsă între acestea, pierderea biodiversităţii agravând schimbările climatice, care afectează, la rândul lor, ecosistemele şi speciile.

Preşedintele României şi-a exprimat speranţa că reuniunea COP26 de la Glasgow va juca un rol esenţial în îmbunătăţirea implementării Acordului de la Paris.

„În materie de biodiversitate, păduri şi viaţă sălbatică, România ocupă un loc special în Europa, biodiversitatea ţării noastre generând servicii ecosistemice pentru Europa şi întreaga lume. (...) România susţine Declaraţia de la Glasgow privind pădurile şi utilizarea terenurilor, o iniţiativă a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, a mai transmis Administraţia prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, luni, la ceremonia de deschidere a segmentului la nivel înalt al Conferinţei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26), eveniment organizat în Glasgow, Scoţia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici