Duşa şi Stroe spun că este posibil ca şi lor să le fie interceptate convorbirile

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, şi ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, au declarat, întrebaţi dacă se aşteaptă ca şi lor să le fie interceptate convorbile ca foştilor miniştrii Ioan Rus şi Victor Paul Dobre, că "este posibil", dar să se facă însă "în cadru legal".

279 afișări
Imaginea articolului Duşa şi Stroe spun că este posibil ca şi lor să le fie interceptate convorbirile

Duşa şi Stroe spun că este posibil ca şi lor să le fie interceptate convorbirile (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Întrebaţi, luni, într-o conferinţă de presă, la Craiova, dacă se aşteaptă ca şi lor să le fie interceptate convorbile precum foştilor miniştrii Ioan Rus şi Victor Paul Dobre, Mircea Duşa şi Radu Stroe au răspuns că "este posibil" să se întâmple acest lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este posibil, dar sper ca cei care o fac să respecte legea şi numai legea", a declarat Mircea Duşa.

"Sigur că este posibil să fim interceptaţi, vorba domnului ministru sperăm să se facă însă în cadru legal. Legal înseamnă ca interceptările să se facă la cererea procurorului cu aprobarea judecătorului pentru motive temeinice. Sigur că nu ştim noi ce au ei pe acolo, dar dacă se întâmplă ceva, sperăm să se facă legal", a spus şi Radu Stroe.

Totodată, Radu Stroe a spus că se îndoieşte că Victor Paul Dobre ar fi putut să falsifice listele electorale aşa cum este acuzat.

"Mă intrigă problema cu Victor Dobre. Pur şi simplu Victor Dobre este acum acuzat de tentativă de falsificare a listelor electorale. Eu nu ştiu ce indicii şi ce probe au, dar mă îndoiesc că Victor Dobre era capabil şi dispus să facă aşa ceva. Am şi eu dreptul să am îndoiala asta", a declarat Radu Stroe.

Cei doi miniştrii au participat, la Craiova, la o întâlnire cu autorităţile locale din regiunea Oltenia, care a fost organizată la Prefectura Dolj, în cadrul căreia au fost discutate problemele din adminitraţia publică locală.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care, alături de secretarul de stat Ioan Căbulea, a înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici