Editorial Cristian Tudor Popescu: Mogulii Sarkozy şi Merkel

Dl Băsescu crede că Sarkozy şi Merkel sunt Vântu şi Voiculescu. Nu am cum să rezum altfel atitudinea celui care reprezintă România la vârf în Europa. De câte ori, şi au fost atâtea în ultimii ani, s-a compromis grav în politica internă, dl preşedinte a recurs sistematic la incriminarea "mogulilor", a trusturilor de presă, a opoziţiei ca argumenta ad hominem .

22 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Mogulii Sarkozy şi Merkel

Editorial Cristian Tudor Popescu: Mogulii Sarkozy şi Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adică, pe româneşte, dacă Vântu şi Voiculescu sunt hoţi şi turnători la securitate, dacă Ponta e un reptilaş cu ochelari, iar Antonescu un gurist politic, rezultă cu necesitate şi suficienţă, în "logica" diversionistă pentru reduşi mintal a dlui Băsescu că din cauza lor, nu a guvernului Boc, o duceţi tot mai prost, deşi eu v-am zis să trăiţi bine.

Înduioşător până la groază e faptul că dl Băsescu crede că în UE merge făcutul din vorbe ca-n România. Cine îşi închipuie dl Băsescu că stă să-l asculte la Bruxelles când zice că România e discriminată? Obiecţiile miniştrilor de interne francez şi german nu sunt legate de culoarea ochilor sau pielii românilor, ci de faptul că Justiţia la noi continuă să fie o nenorocire naţională, iar Corupţia dă peste graniţe, e internaţională. Nu au dreptate? N-ar trebui, în loc să ne indignăm că nu suntem doriţi în spaţiul Schengen de fondatorii UE, să ne întrebăm cum de am ajuns în Uniunea Europeană?

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici