Efectul recursului compensatoriu: Ministerul Justiţiei anunţă că peste 500 de condamnaţi eliberaţi în urma legii au recidivat în ultimii doi ani - DOCUMENT

Ministerul Justiţiei anunţă, într-un răspuns la o interpelare formulată de Florin Roman, deputat PNL, că în perioada octombrie 2017 până în septembrie 2019 peste 21.000 de condamnaţi au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu, dintre care peste 500 dintre aceştia au recidivat.

2332 afișări
Imaginea articolului Efectul recursului compensatoriu: Ministerul Justiţiei anunţă că peste 500 de condamnaţi eliberaţi în urma legii au recidivat în ultimii doi ani - DOCUMENT

MJ anunţă că peste 500 de condamnaţi eliberaţi în urma recursului au recidivat în perioada 2017-2019

„509 de deţinuţi care au fost eliberati in baza legii recursului compensatoriu, aşa-zisa promoţie Tudorel Toader, au comis noi infracţiuni violente. Aici vorbim de crima, viol, tâlhărie, pedofilie, act sexual cu un minor, pornografie infantila etc. Este răspunsul oficial al ministrului Justiţiei la o interpelare, pe care am adresat-o in calitate de deputat PNL. Ministrul Ana Birchall ma mai informează ca numărul celor care au beneficiat de beneficiile recursului compensatoriu de la intrarea in vigoare a legii este de 21.049 persoane. Dintre acestea, mai mult de 7000 au fost cazuri de infracţiuni deosebit de periculoase, omor, viol, tâlhărie calificata etc. 1877 de persoane eliberate au fost reincarcerate, iar 509 deţinuţi eliberaţi din nou au comis noi crime, violuri şi tâlharii! Tot ministrul Justiţiei îmi raspunde oficial unei alte interpelări in care îmi comunica faptul ca la nivelul lunii august, după drama de la Caracal, guvernul Dancila a pregătit un OUG de înăsprire a pedepselor pentru cei care comit fapte grave, spre limitele maxime, însă acel proiect a rămas in aer”, transmite Florin Roman, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

PNL solicită PSD să abroge recursul compensatoriu, mai susţine liberalul.

Potrivit răspunsului Ministerului Justiţiei la interpelarea adresată de Florin Roman, peste 21.000 de infractori au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu din 2017 până în prezent.

„De la data de 19.10.2017 până la data de 18.09.2019 s-au înregistrat 21.049 de liberări, ca urmare a aplicării prevederilor Legii nr. 169/2017. Dintre acestea, 634 au fost condamnate pentru viol şi 1670 pentru tâlhărie calificată 1670. În perioada anterior menţionată, din totalul liberărilor, s-au înregistrat 1877 de reîncarcerări. Dintre acestea 47 viol , 226 tâlhărie calificată, 36 omor”, se arată în răspunsul Ministerului Justiţiei.

Taguri:
mj,
recurs,
compensatoriu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici