Elena Băsescu "şi-a pus amprenta" pe căsuţele poştale ale eurodeputaţilor italieni

Fiica preşedintelui României, Elena Băsescu, şi europarlamentarul PDL Monica Iacob Ridzi au lipit, miercuri, pe căsuţele poştale ale europarlamentarilor italieni, bucăţele de hârtie cu amprentele lor.

118 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu "şi-a pus amprenta" pe căsuţele poştale ale eurodeputaţilor italieni

Elena Băsescu "şi-a pus amprenta" pe căsuţele poştale ale eurodeputaţilor italieni (Imagine: Mediafax Foto)

În ultima zi a actualei sesiuni a Parlamentului European, Monica Ridzi şi Elena Băsescu au venit la sediul acestei instituţii pentru "a-şi pune amprenta" pe căsuţele poştale ale europarlamentarilor italieni.

Cele două reprezenante ale OT PDL s-au amprentat cu tuş albastru pe mai multe zeci de post-it-uri, după care s-au dus la zona căsuţelor poştale de corespondenţă ale europarlamentarilor. Ele s-au oprit lângă căsuţele poştale ale reprezentanţilor Italiei în Parlamentul European, pe care au început să lipească bucăţelele de hârtie.

"Am făcut asta pentru a atrage atenţia europarlamentarilor italieni asupra măsurilor aberante adoptate de propriul lor guvern împotriva cetăţenilor români. Amprentarea este în contradicţie cu Carta Europeană a Drepturilor Omului", a spus Elena Băsescu, după ce a lipit hârtiile.

Ministrul italian Roberto Maroni, membru al Ligii Nordului, mişcare populistă şi xenofobă, a anunţat la 26 iunie trimiterea forţelor de ordine în taberele de nomazi pentru prelevarea amprentelor tuturor locuitorilor, adulţi şi copii.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, luni, "indignarea" unor "SRL-uri" şi instituţii private, care spun că se ocupă de problema romilor în Italia întrucât statul i-a abandonat, precizând că a vorbit cu Silvio Berlusconi pe această temă şi că statul nu e obligat să procedeze ca oamenii de presă.

O campanie privată declanşată pe această temă este de amprentare benevolă a cetăţenilor români, în semn de protest faţă de măsura anunţată de ministrul italian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici