Eliminarea sintagmei PLUS din denumirea USR PLUS, şicană pentru Cioloş? Răspunsul lui Moşteanu

Eliminarea sintagmei PLUS din denumirea USR PLUS nu este o şicană pentru noul preşedinte Dacian Cioloş, ci a fost o decizie „nu neapărat necesară”, dar luată la finalul unui Congres cu „emoţii”, a spus vicepreşedintele USR, Ionuţ Moşteanu.

5933 afișări
Imaginea articolului Eliminarea sintagmei PLUS din denumirea USR PLUS, şicană pentru Cioloş? Răspunsul lui Moşteanu

USR PLUS se va numi doar USR. Decizia luată la Congresul de zilele trecute a fost confirmată la RFI de vicepreşedintele formaţiunii Ionuţ Moşteanu, care precizează că „a fost multă emoţie în acest week-end şi în alegerile astea”.

Ionuţ Moşteanu spune că „în actele publice se cheamă USR, au decis colegii în Congres. A fost o decizie din punctul meu de vedere nu neapărat necesară. A fost multă emoţie în acest week-end şi în alegerile astea. Orice Congres şi orice campanie internă aduce multă emoţie şi poziţionează oamenii în tabere. Eu sper să ştergem cu buretele liniile de demarcaţie dintre USR şi PLUS cât mai repede. În comunicare vom folosi practic ce simbol vrem noi şi ce nume vrem noi, aşa cum se face întotdeauna, dacă hotărâm mâine că facem sigla verde, o putem face verde”.

Întrebat dacă eliminarea sintagmei PLUS din numele partidului este o şicană pentru Dacian Cioloş la începutul mandatului de preşedinte al formaţiunii, pentru ca membrii să-i arăte că nu va avea un mandat uşor, Ionuţ Moşteanu a răspuns: „Nimeni nu intră în politică pentru o viaţă uşoară, cu atât mai mult nu ia conducerea unui partid, sperând că o să fie o viaţă uşoară. Dar dincolo de asta, noi vom lucra umăr la umăr în Biroul Naţional împreună cu noul preşedinte, ca să facem ce trebuie.

Suntem oameni politici responsabili, nu o să pierdem timpul cu copilării. A fost o decizie luată pe fondul unei emoţii destul de puternice în partid şi ştiţi, când e emoţie foarte multă, rămân puţine de făcut. Nu ştiu dacă era neapărat oportună această decizie. Acum, în realitate, formal, schimbă foarte puţin, noi rămânem acelaşi partid, cu membrii proveniţi din două partide, două partide care au fuzionat şi care tocmai şi-au încheiat procesul ăsta de fuziune acum, în weekend, prin acest Congres”.​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici