Eurodeputat PNL: Fiecare român o să-şi reducă din consum. Mama în baie, din două, aprinde doar un singur bec

Fiecare român o să-şi reducă din consum, costurilesunt foarte ridicate, spune la RFI eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă: „Am fost săptămâna trecută, în week-end, la mama acasă şi din cele două becuri pe care le avea în baie, doar unul era aprins, pentru că avea factura destul de mare”.

6640 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat PNL: Fiecare român o să-şi reducă din consum. Mama în baie, din două, aprinde doar un singur bec

„Eu cred că fiecare român o să-şi reducă din consum, costurile sunt foarte ridicate. Am fost săptămâna trecută, în week-end, la mama acasă şi din cele două becuri pe care le avea în baie, doar unul era aprins, pentru că avea factura destul de mare. Fiecare o să ne adaptăm la aceste reduceri, deci nu trebuie să fie ceva forţat creat de stat. Statul în schimb poate să producă reduceri în structurile administrative, în instituţiile publice, în orele pentru iluminatul public”, spune Gheorghe Falcă.

El afirmă că nu este de acord cu Rareş Bogdan, care le-a spus tinerilor liberali să nu facă un singur duş pe săptămână şi să nu închidă apa de la robinet când se spală pe dinţi.

„Acuma, eu cred că trebuie să facem mai multe duşuri decât unul pe săptămână. (...) Rareş a spus aceste afirmaţii într-un context, într-o întâlnire cu tinerii liberali, încurajându-i să nu preia orice lucru care se aude, ca şi radicalism, dintr-un anumit spaţiu public european, dar eu am văzut apoi o intervenţie nouă a lui Rareş Bogdan, care spunea că niciodată nu a fost cu gândul de a avea un mesaj antieuropean”, arată Falcă.

Gheorghe Falcă a reacţionat şi la declaraţia lui Marcel Ciolacu. Social democratul a spus: ”Eu nu pot să le cer românilor să vină să facă vreo economie, să stingem becuri”.

„Cel care se ocupă la nivel european de acest domeniu este domnul Timmermans, care este socialist. Un conflict în interiorul socialiştilor, am putea să spunem că vine o astfel de declaraţie. Eu cred că noi trebuie să ne şi asumăm anumite lucruri, trebuie să avem şi curajul să spunem adevărul despre criză, adevărul despre război, adevărul despre preţul curentului, adevărul că trebuie să economisim, pentru că facturile crescând, costurile vieţii noastre cresc. (...) Domnul Ciolacu trebuie să devină prim-ministru în primăvara anului 2023, acolo trebuie să-ţi asumi, o să vină momente dificile, în orice guvernare sunt momente de criză, trebuie să-ţi asumi poziţia de a ieşi în faţa cetăţenilor şi de a spune: dragi cetăţeni, acesta este drumul. Nu poţi să fugi de astfel de responsabilităţi”, încheie eurodeputatul PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici