Europarlamentar PSD: Este foarte grav că opt state UE au impus românilor restricţii

Este foarte grav faptul că opt state din UE au impus deja românilor măsuri de restricţionare în diferite forme, inclusiv cu obligativitatea de autoizolare, din cauza modului deficitar în care Guvernarea liberală a gestionat criza COVID-19, a reacţionat, joi, europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

615 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PSD: Este foarte grav că opt state UE au impus românilor restricţii

Europarlamentar PSD: Este foarte grav că opt state UE au impus românilor restricţii

„Este foarte grav faptul că opt state din UE au impus deja românilor măsuri de restricţionare în diferite forme, inclusiv cu obligativitatea de autoizolare, din cauza modului deficitar în care Guvernarea liberală a gestionat criza COVID-19.

Acest lucru demonstrează că reprezentanţii executivului sunt incapabili să dialogheze cu statele partenere din UE. Mai mult, guvernanţii constată aceste impuneri şi nu fac nimic pentru a remedia situaţia.

Interesant este că mersul lucrătorilor români în unele din aceste state este în continuare facilitat prin lipsa de reacţie a autorităţilor în a veghea la aplicarea legislaţiei europene şi naţionale în materie de muncă”, a scris pe Facebook Victor Negrescu.

El a precizat că a decis să interpeleze Comisia Europeană asupra acestui subiect solicitând implementarea unui standard omologat la nivelul Uniunii Europene.

„În acelaşi timp am solicitat Consiliului UE şi preşedinţiei germane să discute această problematică la viitoarele reuniuni ministeriale de profil.

Slaba guvernare liberală şi incapacitatea sa în a gestiona criza COVID-19 nu trebuie să conducă la degradarea statutului românilor în Uniunea Europeană. Ţara noastră are nevoie de o politică externă şi europeană serioasă axată inclusiv pe apărarea drepturilor cetăţenilor noştri care de fapt reprezintă principala carte de vizită a României în străinătate”, a conchis europarlamentarul PSD.

Pentru că România ocupă poziţia a patra în Europa în ceea ce priveşte rata de infecţii, după Suedia, Luxemburg, Portugalia şi Bulgaria, mai multe state au introdus-o pe lista ţărilor din care nu primesc turişti.

Trei state europene nu permit românilor să intre în ţară: Norvegia, Finlanda şi  Malta. Alte şase ţări UE au decis ca persoanele din România care ajung acolo să stea în izolare sau carantină timp de 14 zile: Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia. O situaţie deosebită este Danemarca, unde românii trebuie să facă dovada unei rezervări de cel puţin şase zile de cazare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
negrescu,
restricţii,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici