EXCLUSIV: Laviniei Şandru i se va propune să candideze pentru PSD la europene

Vicepreşedintele PSD, Radu Moldovan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că îi va propune preşedintelui PIN, Lavinia Şandru, să candideze pe lista PSD la alegerile europarlamentare.

20 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Laviniei Şandru i se va propune să candideze pentru PSD la europene

Lavinia Şandru, preşedintele PIN

Moldovan, care este şi vicepreşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud, a precizat că îi va adresa această propunere Laviniei Şandru în cursul săptămânii viitoare.

El va face această propunere şi colegilor săi din conducerea PSD Bistriţa-Năsăud, urmând să consulte şi conducerea centrală a PSD.

"Am văzut la nivel naţional o poziţie a domnului preşedinte care spunea că nu exclude posibilitatea unei discuţii cu Lavinia Şandru şi cu PIN pentru o anumită colaborare. Eu o cunosc pe Lavinia şi, mai mult decât atât, la alegerile europarlamentare din 2007 Lavinia a luat în municipiul Bistriţa cred că cel mai mare procent pe ţară, aproape 8 %", a declarat Radu Moldovan pentru MEDIAFAX.

"Văzând ştirea cu discuţia care urmează să aibă loc, sunt tentat într-adevăr să port o discuţie cu Lavinia, ţinând cont că e de la noi din Ardeal, şi să-i fac o propunere să reprezinte Bistriţa pe aceste liste", a adăugat Moldovan.

Întrebat dacă Lavinia Şandru ar trebui să se înscrie în PSD pentru a candida la europarlamentare pe listele social-democraţilor, Radu Moldovan a răspuns: "Fără discuţie. Pentru a putea fi pe lista partidului trebuie să accepte candidatura din partea acestui partid şi să devină membru al PSD".

Întrebat ce se întâmplă în aceste condiţii, Lavinia Şandru fiind preşedinte al PIN, Radu Moldovan a precizat că înscrierea în PSD se poate face într-un timp mai scurt, dar a evocat şi celelalte posibilităţi oferite de statutul PSD, respectiv alianţa electorală sau alianţa politică.

"Într-un timp mai scurt e înscrierea. Din punct de vedere statutar sunt trei variante: membru al unui partid, alianţă electorală, alianţă politică”, a adăugat Moldovan.

„Îi fac propunerea săptămâna viitoare. O voi supune atenţiei în primul rând colegilor de la Bistriţa la sfârşitul săptămânii şi voi consulta şi conducerea partidului. Eu de la Bistriţa pot să fac o propunere, dar atributul stabilirii listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare este atributul conducerii centrale a partidului", a conchis Moldovan.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici